24. februar 2006

Vanskelig å slå Siljan på «åker'n» ( Varden 23. Mai 2000)

Fagerlund stadion er definitivt ikke bygd for festfotball. Siljan klarer likevel å imponere de fleste på den humplete "åker'n". I går vartet de opp med årsbeste, og senket Notodden FK enkelt 3-1.

Hans Chr. Meen
(tekst og foto)

Greit nok at Siljan er godt kjent med baneforholdene, og har en spillestil som passer ypperlig til banedekket. Men fortsetter laget med samme intensitet og lagmoral som de har vist fram til nå i sesongen, er det ikke mange lag som er kapable til å spille ut Siljan på hjemmebane.

Stillestående spill
I går prøvde Notodden seg. Men det ble med forsøket. Gjestene var fullt på høyde i begynnelsen av kampen. Men med sitt stillestående spill langs bakken, kom de raskt til kort mot Siljans lynhurtige angripere. Det hjalp heller ikke at gjestene forsøkte å legge om til lange oppspill utover i kampen. Siljan gikk derfor fullt fortjent opp i ledelsen før halvtimen var spilt. En god corner fra Lasse Forsberg havnet til slutt på hodet til Siljans forsvarskjempe, Per Arne Hansen, som hadde små problemer med å sette inn sitt første mål for året.
Etter det skjedde det meste av spillet på Notoddens banehalvdel. Men det ble med noen brukbare muligheter før hvilen.
Gjestene hevet seg riktignok et par hakk i begynnelsen av 2. omgang. Da spilte de seg til flere gode muligheter. Men når ikke Tor Olav Skogen og co. utnytter mulighetene som byr seg, er det ikke lett å vinne fotballkamper.

Meget effektive
Siljan på sin side, fortsatte med sitt spill, uten å komme til så store muligheter. Spillemessig var de likevel langt bedre enn gjestene, som sakte etterhvert slet med å holde følge med lynhurtige Siljanspillere.
Angrepsrekka til Siljan viste seg også dødelig effektive. I 2. omgang hadde de ikke stort mer enn to store muligheter. Begge resulterte imidlertid i mål. Knappe ti minutter før slutt, viste måljeger Nilsen seg fram igjen. Kenneth snappet opp ballen etter et godt forsøk av Frode Berg, og satte enkelt inn sitt 9. seriemål.
To minutter senere smatt Christoffer Pedersen fri, og satte ballen iskaldt i mål bak Notoddens Stig Bakka.
Notodden fikk riktignok sitt trøstemål, etter slapt forsvarsspill av Siljan etter 84 minutter. Men hadde aldri noen reell mulighet på poeng på Fagerlund tirsdag kveld.
- I dag leverte vi årsbeste rett og slett. Vi har spilt bra tidligere i år også, men vi har aldri holdt helt i to omganger. Det klarte vi i dag. Hele laget var aggresive hele tiden, og kjempet Notodden ut av stilen, sa Siljans målscorere etter kampen.
- Moro at vi også spiller bra mot de gode. Notodden har jo sagt at de skal rykke opp. Men hvis de skal være et topplag, nytter det ikke å skylde på baneforholdene. Da må de spille bra over alt. Det gjorde de ikke i dag, fortsetter Per Arne Hansen.

Siljan 3 Notodden FK 1
Pause: 1-0
Stadion: Fagerlund
Tilskuere: ca 100
Mål: 1-0 Per Arne Hansen (27.), 2-0 Kenneth Nilsen (80.), 3-0 Christoffer N. Pedersen (82.), 3-1 Bent Hope (84.)
Siljan: Stian Pettersen, Lasse Forsberg, Frode Gonsholt, Trond Grini, Frode Berg, Per Arne Hansen (Torgeir Steinhaug i 17.), Håkon Kiste, Knut Henrik Johansen, Jørn Helgerud (Stig Rønningen i 17.), Christoffer N. Pedersen (Brede Rønningen i 7.), Kenneth Nilsen.
Notodden: Stig Bakka, Thomas Heggaseth, Øyvind Tobiassen, Glenn Svarstad, Glenn Vik, Kenneth Odden, Tore Pedersen, Frode Langestrand (Tor Gunnar Salvesen i 30.), Borgar Velta, Arve Bjerkan (Bent Hope i 86.) Tor Olav Skogen.
Dommer: Ole Kampen
Gule kort: Frode Berg, Siljan. Glenn Vik, Notodden