26. februar 2006

Siljans keeper reddet poenget (Varden 15. Juni 2001)

Siljans keeper reddet poenget

Stian Pettersen i Siljans mål reddet straffesparket makker Roy Olav Riis tok. Dermed reddet han også ett Siljan-poeng i Seljord.

Tom Arne Borgersen

Siljan torte å presse hjemmelaget Seljord høyt på banen i første omgang. Seljord fikk aldri grepet på kampen i løpet av den første omgangen. Bedre ble det heller ikke da Jarle Malmstrøm headet inn frisparket fra Trond Eliassen allerede etter sju minutters spill. Siljan eide den første omgangen, og hadde kampen i sin hule hånd.
Siljan hadde de største sjansene innledningsvis. Frode Gonsholt misbrukte et indirekte frispark fra knappe fem meter og flere halvsjanser ble brent. Gjestene fortsatte med sitt harde press, og ble belønnet med scoring etter knappe halvtimen. Seljord-keeper Roy Olav Riis misset i feltet og Siljan benyttet sjansen effektivt. Denne gangen var det friske Lasse Hansen, som var fremme med pannebrasken.
I omgangens siste minutt reduserte hjemmelagets Lars Sæther på et kanonfrispark fra knappe 20 meter. Dette gjorde sitt til at Seljord fikk tro på egne ferdigheter, torte å presse Siljan og dermed ble sjansene skapt. Grunde Langkås satte inn Seljords andre allerede etter to minutters spill. Kjappe Langkås løp fra Siljans forsvar og satte ballen utagbart i mål.
Så fikk hjemmelaget straffespark etter knuffing i feltet. Seljord-keeper Riis satset knallhardt, men makker Pettersen reddet straffen og dermed også ett poeng. I sluttminuttene skapte begge lag sjanser. Seljord var nærmest scoring, men det ble likevel poengdeling på Eventyrøy.

Kampfakta
Seljord 2
Siljan 2

Pause: 1-2
Stadion: Eventyrøy
Tilskuere: 65
Scoringer: 0-1 Jarle Malmstrøm (7.), 0-2 Lasse Hansen (26.), 1-2 Lars Sæther (45.) og 2-2 Grunde Langkås (47.).
Seljord: Riis, O. Langkås, Haugen, Steinarsrud, Nilsen, Langesæther (Mangerud i 8), Øygarden, Sæther, Mevastaul (Hauge i 19), Nordskog og G. Langkås (Tveiten i 2).
Siljan: Pettersen, Forsberg, Berg, Grini, Gonsholt, Kiste (Naur Pedersen i 15), Malmstrøm, Eliassen, Tiochta, Røed (Rønningen i 27) og Hansen.
Gult kort: Hans Arne Haugen og Magne Steinarsrud, begge Seljord. Freddy Tiochta, Jarle Malmstrøm og Christoffer Naur Pedersen, alle Siljan
Dommer: Pål Høegh-Larsen, Urædd