26. februar 2006

Rød imponerte (Varden 23 sept 2001)

Unggutten Aksel Andre Rød viste seg fram da det gjaldt som mest for Siljan. Tre flotte scoringer signerte 15-åringen i 6-3-seieren mot Langangen.

Lasse Johannessen
(tekst og foto)

Med denne seieren avgjorde Siljan selv bunnstriden i avdelingen, og sikret seg 9. plassen og kan dermed være temmelig sikre på fornyet kontrakt.
I denne viktige kampen steg unge Aksel Andre Rød fram som en dominerende spiller. Oppofrende og innsatsvillig gjennom hele kampen og med en bemerkelsesverdig ro i avgjørende situasjonen. Når han også kronet innsatsen med tre flotte scoringer blir det imponerende.
Først 1-1 etter 17 minutter. Flott frispilt gjorde han ingen feil mot Langangen-keeper Atle Abrahamsen. Skjøt rolig under keeper og i mål. Så i 2. omgang, nok en gang alene med keeper. Denne gangen rundet 15-åringen Abrahamsen kaldt og rolig til 5-2, før han tre minutter senere satte punktum med 6-2-scoringen.
Siljans tre øvrige mål sto kaptein Trond Eliassen bak. To på straffe, og et langskudd som spratt inn bak Langangens keeper.

-Kjempetalent
- Dette var veldig bra. Vi manglet fem av våre antatt beste til denne kampen, men gutta sto fram på en flott måte, sa en fornøyd Siljan-trener Øystein Tallakstads etter kampen.
Han var også full av lovord om tremålsscorer Rød.
-Han er et kjempetalent som vi har matchet på A-laget i høst. Veldig moro å få fram en slik spiller, men sannsynligvis glipper han for oss neste år, sier Tallakstad.
Det er flere som har notert seg navnet Aksel Andre Rød.

Fortjent
Siljans seier i denne målrike kampen var fortjent, men det var Langangen som åpnet best og tok ledelsen ved gode Erik Lønnebakke. Gjestene hadde også muligheten til å ta ledelsen 2-1 da Olav Kvaale fikk sjansen fra straffemerket etter 20 minutter, men Siljans Stian Pettersen reddet skuddet. Da hjemmelaget kort tid etter tok ledelsen på straffe, og Eliassen satte inn sitt andre for dagen noen minutter før pause, var kampen i realiteten kjørt. Siljan var best og styrte det greit til seier.

Kampfakta
Siljan 6
Langangen 3
Pause: 3-1
Stadion: Fagerlund
Mål: 0-1 Erik Lønnebakke (13), 1-1 Aksel Andre Rød (17), 2-1 Trond Eliassen (str. 28), 3-1 Trond Eliassen (39), 4-1 Trond Eliassen (str. 50), 4-2 Truls Wallestad (56), 5-2 Aksel A. Rød (62), 6-2 Aksel A. Rød (65), 6-3 Glenn Are Heidenstrøm (68).
Siljan: Stian Pettersen, Lasse Forsberg, Håkon Kiste (Stig Rønningen i 45 min), Jarle Malmstrøm, Frode Berg, Inge Eriksrød, Frode Gonsholt, Trond Eliassen, Freddy Thiochta (Brede Halvorsen i12 min), Aksel A. Rød, Lasse Hansen (Brede Rønningen i 4 min).
Langangen: Atle Abrahamsen, Olav Kvaale, Truls Wallestad, Lars Kokkersvold, Henrik Wold, Thomas Bergstrøm, Trond Henriksen, Glenn Are Heidenstrøm, Henning Vale (Ivar Abrahamsen i 22), Erik Lønnebakke, Jostein Løve.
Gule kort: Thiochta og Malmstrøm, Siljan. Wold og Wallestad, Langangen.
Dommer: Tom Hansen, Brevik.