Siljan-festen fortsetter

Kjell Arne Jensen

Festen fortsetter med uforminsket styrke for Siljans «førstereisgutter», og i går ble det nok en storseier hjemme i lekegrinda på Fagerlund. Og med en Kenneth Nilsen som putter på alt og ingen ting, kan dette fort bli en sesong man ikke glemmer med det første!

Øser inn mål
På syv kamper i 3. divisjon har Siljan scoret hele 23 mål; altså mer enn tre i gjennomsnitt pr. kamp. Kenneth Nilsen har gjort 12 av disse, og trener Øystein Tallakstad kan ikke få fullrost målmaskinen nok. – Han jobber på alt. Det er nøkkelen, sier sistnevnte, mens Kenneth selv har målet klart for sesongen.
– «Persen» i 3. divisjon (med Storm) er 13, så den bør i alle fall ryke, smiler han, vel vitende om at de 30 han gjorde i fjor nok kan bli i meste laget å kopiere. I går avgjorde han matchen med 3-1 scoringen da Siljan virkelig var på hæla.

"Fagerlund" – verst i Telemark?
Siljan tok sin tredje strake seier hjemme, og det blir garantert ikke den siste. For hvittrøyene har nemlig skjønt at fotball er det umulig å spille på hjemmebanen Fagerlund.
– Feilen motstanderne gjør er at de forsøker å spille "fin" fotball, og det er umulig på dette underlaget, påpeker Kenneth Nilsen. Det er lett å være enig. Siljan gjør det enklest mulig, og hvem kan klandre dem? Laget slår langt i lengderetningen, og jobber knallhardt etter. På topp har som nevnt "mål-Nilsen" levert varene og vel så det, så langt. Sammen med midtstopper Per Arne Hansen var duoen best hos et helhjertet hjemmelag i går.

Vriene forhold
Vindforholdene var til tider ekstreme under oppgjøret, og Siljan utnyttet dette til fulle i første omgang. Etter en litt tam åpning, utnyttet hurtige Christoffer Naur Pedersen en forsvarstabbe og la inn til en umarkert Kenneth Nilsen som satte ballen i nota. Midtveis i omgangen ble det 2-0 da Knut Henrik Johansen dro til fra tyve meter; et skudd gjeste-keeper Borgen burde reddet. 2-0 til pause var fullt fortjent ettersom gjestene knapt skapte en målsjanse.

På hæla
Etter pause var det gjestenes tur til å kjøre matchen, og etter å ha vært nære på tidlig i omgangen, kom reduseringen etter vel kvarteret. Da lå det Siljan-trøbbel i lufta, men få minutter senere, prøvde keeper-Borgen å finpusse sine tekniske ferdigheter etter et tilbakespill. Det gikk heller dårlig, og Kenneth Nilsen kunne rulle inn 3-1 og dermed var det gjort. For bare å understreke at dette virkelig var Siljans dag, så scoret innbytter Rolf Staulen med hodet (!) i sluttminuttene. Det var dagens høyoddser…!
PS! Staulen har tidligere beskrevet sitt hodespill på følgende måte; - ballen header meg, ikke omvendt…

Tilskuere: 80
Mål: 1-0 Kenneth Nilsen (9), 2-0 Knut Henrik Johansen (23), 2-1 Stian Gaathaug (62), 3-1 Nilsen (65), 4-1 Rolf Staulen (82)
Siljan: Stian S. Pettersen, Lasse Forsberg, Frode Berg, Per Arne Hansen, Trond Grini, Knut Henrik Johansen (Stig Rønningen i 45 min.), Håkon Kiste, Kenneth Nilsen, Christoffer Naur Pedersen (Frode Gonsholt i 8 min.), Jørn Helgerud (Rolf Staulen i 15 min.), Trond Eliassen.
Dommer: Kjell Gunnar Dahle, Rjukan