26. februar 2006

Nilsen ordnet tabelltopp (Varden 12. Mai 2000)

Siljan er virkelig i vinden for tiden. I går feide de rett til topps på tabellen, etter 4-1 seieren over Slemmestad. Mannen bak suksessen? Kenneth Nilsen selvfølgelig.

Hans Chr. Meen

På tre kamper har han nettet åtte ganger. Tre av dem kom i går.
- Dette går nesten som en drøm. Åtte mål på tre kamper er ny rekord for meg. I dag var det rett og slett moro, sier Kenneth selv.
Kenneth har alltid vært en ekte måltjuv. Men vanligvis har han ikke våknet før utpå høstparten. Ikke rart at han synes situasjonen er litt uvirkelig. Og det kommer helt sikkert mer moro fra den karen. I går var han nemlig et lite lag for seg selv. Han løp utrettelig på nær sagt alt, og var en konstant trussel for Slemmestads forsvarere.

Ensom jobb
I første omgang fikk han ikke så mange baller å jobbe med innledningsvis. Da slet hjemmelaget med å få spillet til å sitte. De kom seg sjelden høyt opp på banen, noe som gjorde at Nilsen hadde en ensom jobb på topp.
Men de få gangene han prøvde seg, var det nære på hver gang. Og minuttet før hvilen, fikk han endelig betalt. Han hentet enkelt ned en lang ball, rundet elegant både en forsvarer og keeper, og sikret 1-1 til pause.
Etter hvilen fikk han mer hjelp av lagkameratene sine. Laget klarte å sette et høyere press, og med full uttelling etter bare noen minutter, hadde hjemmelaget kampen under full kontroll.
Knut Henrik Johansen hadde bare å bredside en keeperretur (på et hardt skudd fra Nilsen) i mål.
I resten av kampen hadde gjestene så og si ikke en eneste målsjanse. De klarte aldri å demme opp for Siljans mange og lange oppspill, og ga mer eller mindre opp etterhvert. Dette utnyttet Siljan. Gang på gang kom de seg til store muligheter, og med litt mere flaks, kunne seieren blitt ennå større. Men Nilsen to mål mot slutten av kampen holdt lenge for Siljan i går.

Hardere etter hvert
Med full pott og 12-3 i målforskjell etter tre kamper, kan det være greit å ha noe ekstra å gå på. For alle i Siljan vet at det blir hardere etter hvert.
- Det er klart at det er deilig med ni poeng. Men vi må ha noe å gå på. De lagene vi har møtt til nå, kommer nok alle til å slite på nedre halvdel av tabellen. Så det er vel nå det begynner. Men akkurat nå, tenker vi bare på at vi ligger på tabelltopp, avslutter Kenneth Nilsen.

KAMPFAKTA

Siljan 4
Slemmestad 1

Pause: 1-1
Stadion: Fagerlund
Tilskuere: 90
Mål: 0-1 Thomas Jacobsen (40.), 1-1 Kenneth Nilsen (44.), 2-1 Knut Henrik Johansen (50.), 3-1 Nilsen (75.), 4-1 Nilsen 80.)
Siljan: Stian S. Pettersen, Lasse Forsberg, Trond Grini, Trond Eliassen, Per Arne Hansen, Håkon Kiste, Knut Henrik Johansen, Frode Gonsholt, Kenneth Nilsen, Torgeir Steinhaug (Stig Rønningen i 20.), Jørn Helgerud (Brede Halvorsen i 10.).
Kort: ingen
Dommer: Tore Aaland