24. februar 2006

Alene i avdelingen (Varden 23. April 2002)


Alene i avdelingen



VEKK: Kenneth Nilsen er en av åtte spillere som har forlatt SIljan fra forrige sesong. ARKIVFOTO

Forstørre bildet


Fredag sesongdebuterer Siljan som eneste telemarkslag i 3. divisjon avdeling 9.


Christian Aarhus


Av en eller annen grunn har det de siste sesongene vært slik at et telemarkslag har måttet spille i en avdeling med Vestfold- og Buskerud-lag. I fjor var det Rjukan, mens i år er det Siljan, som etter eget ønske er plassert der.


Banefordel
- Vi var i samme situasjon for to år siden og likte det bra. Dette er bare positivt, sier Siljans nye trener, Johnny Tiochta. Han tror faktisk det kan være en fordel.
- Banene i Vestfold-avdelingen er mye bedre enn i Telemark. Vi kommer til å møte lag som ikke er vant til å spille på den type bane vi har. For to år siden scoret vi stort på banen vår, legger han til.
Dette blir siste sesongen Siljan spiller Fagerlund. Neste år skal en ny bane stå klar ved idrettshallen på Holtesletta. At Siljan håper at en litt humpete hjemmebane skal hjelpe dem til fornyet kontrakt, er kanskje ikke så rart. Åtte av de som spilte der i fjor, har nemlig forlatt klubben i vinter.
- Vi har mistet veldig mye rutine foran denne sesongen. Åtte A-lagspillere er vekk og er erstattet av fire guttespillere. Så i utgangspunktet må vi kjempe for å holde oss i divisjonen, sier Tiochta.
Verst for Siljan er det kanskje at toppscorer Kenneth Nilsen har gått til avdelingskollega Larvik Turn. Dessuten har Trond Eliassen gått til Åssiden, og Knut Henrik Johannessen og Jarle Malmstrøm til Skotfoss. Allikevel har Tiochta god tro på ungt pågangsmot.


Satser på egne
- En av grunnene til at laget slet i fjor, var at mange av de rutinerte måtte prioritere familien framfor fotballen. I fjor var de fleste spillerne kun på to treninger i uka, mens i år har alle vært på tre, sier en nye treneren.
Tiochta overtar for Øystein Tallakstad som har blitt assistent-trener i Tollnes. Men Tallakstad trener fortsatt med Siljan, og Tiochta utelukker ikke at gamletreneren kommer til å spille et par A-kamper.
Siljan-treneren håper også at satsingen på spillere som er fra bygda, skal bære frukter.
- I fjor hadde vi mange spillere som kom fra andre klubber, mens i år satser vi på Siljan-gutta. Det er folk som har litt mer følelser for klubben. Det var mange av de andre som sluttet i høst og gikk til andre klubber, da de fikk vite at vi skule trene mer foran denne sesongen, sier Tiochta.
Siljan spiller årets første offisielle kamp i kveld. I dag begynner nemlig kvalifiseringen til cupen, og Siljan spiller borte mot Seljord.

Ingen kommentarer: