26. februar 2006

Siljan nærmer seg målet (Varden 28. Juli 2000)


Siljan nærmer seg målet




Etter vårsesongen i 3. divisjon ligger nykomlingen Siljan best an av våre lag. Og med seier over Rjukan hjemme på Fagerlund mandag har Siljan nådd det foreløpige målet på 27 poeng. Men utover høsten vil laget bli svekket.

Arve Moen


- Vi er et lag bestående av spillere som etterhvert vil forsvinne både ut av distriktet og ut av landet til skoler og studier, forteller Siljan-trener Øystein Tallakstad til Varden.
- Det har ført til at vi har leid inn en keeper, evigunge Jarle Grini fra Storm. Vi hadde en ung reservekeeper, men følte vel at han foreløbig ble litt urutinert i 3. divisjon. Når det gjelder våre andre studenter hadde det vært fint om vi kunne hoste opp noen sponsorer som kunne spytte opp noen kroner til flybilletter.
Den siste vårkampen endte med nederlag for Seljord på Fagerlund og i ferien har Siljan gjort unna en treningskamp mot Herkules, som endte med tap 1-3. - Disse to kampene viste hvertfall at vi ikke kan drive med noe feriefotball dersom vi skal henge med i toppstriden. Men selv om vi ligger på 3. plass på tabellen har vi fortsatt ingen planer om å rykke opp. Vi har beholdt målsettingen om å havne over midten av tabellen. Og skal vi klare det er det viktig at vi tar tre poeng mot bunnlaget Rjukan mandag kveld. Rjukan er i solid poengnød og kommer nok til å selge seg dyrt mot oss. Og vi fikk svi da vi undervurderte Seljord en smule.
I vårsesongen var Kenneth Nilsen den store goalgetteren i Siljan. Han noterte seg for nitten scoringer på elleve kamper. Det førte til at Pors kastet sine øyne på unggutten. Men nå er Pors forsterket, noe som betyr at Kenneth blir i Siljan. Og trener Tallakstad er fornøyd med det samtidig som han etterlyser at flere melder seg på i kampen om å score mål.
I avdeling 6 kom Seljord kraftig mot slutten av vårsesongen med seier både over Åssiden og Siljan. Det betyr at Seljord passerte Notodden på tabellen. Lørdag skal Seljord ut i en vanskelig bortekamp mot Mjøndalen. Mjøndalen kjemper for å ta igjen Larvik Turn, som har en ledelse på tre poeng. Men vi får håpe at Seljord har tatt vare på den gode formen laget viste før ferien.
Notodden reiser til bortekamp mot Birkebeineren. For å holde de tre lagene i bunnstriden bak seg er det viktig at Notodden tar poeng mot Birkebeineren. Like før ferien ble det en viktig seier over Flint med 6-5, en kamp der Notodden ledet 6-2. Vi får håpe at forsvaret blir noe tettere utover høsten.
Øvrige kamper: Åssiden - Slemmestad, Tønsberg - Larvik Turn, Flint - Drafn.
I avdelingen 7 gikk det ikke så bra med telemarkslagene i vårsesongen. Langangen og Herkules har inntatt de to siste plassene på tabellen, mens Langesund/Stathelle er nummer fem. Lørdag får Langangen besøk av Giv/Akt, som ligger fem poeng foran. Da bør poengsankingen begynne hos Langangen. Herkules, som i en treninskamp slo Siljan, venter med høststart til onsdag 9. august da det er lokaloppgjør mot Langesund/Stathelle.
I toppen av tabellen troner Jerv med 30 poeng, to foran Øyestad. Jerv spiller i helgen borte mot Lyngdal, mens Øyestad får besøk av Våg.
Øvrige kamper: Vindbjart - SB/SF 2, Kvinesdal - Fløy.


Sist oppdatert: 28. Juli 2000 21:47

Ingen kommentarer: