26. februar 2006

Blodig urettferdig (Varden14. Mai 2001)

Noen kamper er verre å tape enn andre. Siljans 3-1 tap for Arendal hjemme på Fagerlund lørdag, var av den typen. Hjemmelaget hadde mer enn nok av muligheter til å dra seieren i land, uten å lykkes.

Hans Chr. Meen
(tekst og foto)

Det største tapet for Siljan, var imidlertid Per Arne Hansens skade, som setter han på sidelinjen i et par måneder. Hansen, som hadde ryddet unna det meste som kom i nærheten av Siljans 16-meter, gikk i bakken så det suste etter en hodeduell med to Arendal-spillere, 6 minutter før slutt. I sammenstøtet brakk han trolig kjevebeinet.
Skaden som førte til stort kaos på Fagerlund, endte med at Hansen ble liggende å vri seg i smerter på banen i rundt 20 minutter, før ambulansen fra TSS fikk lagt ham på båre.
- Det er ingen grunn til å svartmale Siljans situasjon akkurat nå, selv om Pekka (Per Arne red.anm.) naturligvis er veldig viktig for laget. Men han var også lenge ute senest i fjor, med kravebensbrudd. Vi klarte å vinne kamper da også. Det er imidlertid veldig synd for Pekka. Jeg får inderlig håpe at han orker å komme tilbake igjen også etter at denne skaden er leget, sier Siljan-trener Øystein Tallakstad.

Kampfakta
Siljan 1
FK Arendal 3

Pause: 0-2
Stadion: Fagerlund
Tilskuere: 50
Målene: 0-1 Bjørn Johnsen (1.), 0-2 Svein Olav Olsbu (13.), 1-2 Kenneth Nilsen (70.), 1-3 Olsbu (81.)
Siljan: Stian Sture Pettersen, Frode Berg, Frode Gonsholt, Per Arne Hansen, Lasse Forsberg, Trond Eliassen, Knut Henrik Johansen, Jarle Malmstrøm (Håkon Kiste i 45.), Freddy Tiochta (Gøran Heimdal i 30.), Kenneth Nilsen, Lasse Hansen (Stig Rønningen i 14.).
Gule kort: Lasse Hansen, Knut Henrik Johansen, Stig Rønningen, Siljan.
Dommer: Even Herstad
Varder:
3: ingen
2: Per Arne Hansen, Trond Eliassen
1: Lasse Hansen

Selve kampen var et stort skritt i riktig retning for Siljan – iallfall hvis man ser bort fra det første kvarteret. Arendal tok gladelig i mot en gavepakke fra Frode Berg og Lasse Forsberg i Siljan-forsvaret, og ledet 1-0 etter et minutt. 12 minutter senere serverte keeper Stian Sture Pettersen pakke nummer to.
Etter disse to kalddusjene fikk Siljan sakte men sikkert grepet om kampen. Spesielt 2. omgangen var sterk. Dessverre skortet det framover på banen. Kenneth Nilsen har ikke funnet fram til fjorårets scoringsform, og klarte bare å utnytte en av mange muligheter lørdag. I minuttene før og etter scoringen, hadde hjemmelaget en rekke muligheter til iallfall å ta med seg et poeng fra hjemmepremieren. I stedet klarte gjestene å putte nok en ball bak Siljans keeper. Og scoringen? Nok en gang av den billige typen.
Gjestene hadde totalt 3-4 store målsjanser, og scorer tre mål. Siljan hadde minst dobbelt så mange sjanser. Noen ganger er fotballen grådig urettferdig...
- I dag viser vi iallfall innsats til tider. Men vi må slutte å gi bort mål, samtidig som vi må utnytte våre sjanser bedre. Det skal jo bli spennende å se framover nå. Vi har slitt stort bakover på banen, og det blir vel ikke noe bedre nå som Pekka blir borte en stund, sier Trond Eliassen.

Sist oppdatert: 14. Mai 2001 08:55