26. februar 2006

Endelig en trepoenger (Varden 21. August 2001)

Etter en svak kamp mot Brevik sist ble det endelig en trepoenger til Siljan da Skarphedin ble slått 2-1 på Fagerlund tirsdag kveld.

Arve Moen

Avgjørelsen falt 14 minutter før full tid da Gøran Heimdal halvveis bommet på ballen, som lurte seg forbi en utmanøvrert Asle Langkås i Skarphedins mål. Denne scoringen kom i en god Skarphedin-periode etter at Ole Halvor Kolstad hadde bragt balanse i regnskapet med en suser fra 16-meteren.
Siljans seier var fortjent. Det var hjemmelagets spillere som ville mest i denne kampen. I løpet av det første kvarteret var det Siljans spillere som var mest på hogget, noe som resulterte i halvsjanser, blant annet et skudd like utenfor fra Lasse Hansen. Skarphedin hadde også sine sjanser. Nærmest var Sondre Heldahl som vippet ballen til side for mål.
Etter en halv time kom den første scoringen. Siljan ble tildelt frispark fra god posisjon og skuddet fra Frode Gonsholt traff en forsvarer og utmanøvrerte Langkås. Like etter fikk Siljan ett nytt frispark fra samme posisjon, men nå gikk skuddet over.
Fire minutter før pause kunne Paul Nicolaysen bragt balanse i regnskapet. Ole Halvor Kolstad ble felt inne på fem-meteren, men Nicolaisen satte straffesparket til side for mål. Og dermed holdt hjemmelaget nullen til pause.
Siljan åpnet også best i andre omgang. Skarphedin forsøkte seg på høye baller inn mot Kolstad, som imidlertid ble pakket godt inn av Håkon Kiste og Frode Gonsholt. Drøyt ett kvarter før slutt fikk imidlertid Kolstad revet seg løs fra sine oppassere og det påfølgene skuddet hørte keeper Stian Pettersen bare susen av.
Etter utlikningen var Skarphedin på vei inn i kampen igjen, men så kom scoringen til Heimdal. I det siste kvarteret ble det det reneste stormløpet mot Siljans mål og en gang hindret en god redning Stian Pettersen en ny utlikning. Dermed ebbet kampen ut med 2-1 og tre verdifulle poeng til Siljan.

Kampfakta
Siljan 2
Skarphedin 1
Pause: 1-0
Bane: Fagerlund
Scoringer: 1-0 Frode Gonsholt (30 min), 1-1 Ole Halvor Kolstad (73 min), 2-1 Gøran Heimdal (76 min)
Siljan: Pettersen, Gonsholt, Hansen, Kiste, Grini, Eliassen, Thiochta, Wold, Pedersen, Heimdal og L. Hansen.
Skarphedin: Langkås, Mæland, Hellekås, Grivi, Kåsa, P. Nicolaisen, Heldahl, Kolstad, Hynne, Horpestad, F. Nicolaisen.
Gult kort: Grini, Siljan.
Dommer: Erik Sannerholt, Skotfoss.