26. februar 2006

Seks strake, hilsen Nilsen (Varden 01. Mai 2000)


fem år på rad har Kenneth Nilsen scoret i sesongens første kamp. Det visste neppe Seljord før lørdagens premiere. Nå vet de at han har scoret i seks strake åpningskamper.

Bjørn Borge
(tekst og foto)


Og ikke bare en gang. Spissen sto for to av målene, da nyopprykkede Siljan kanonstartet med 3-1 på sommervarme Eventyrøy. For et lag som nøkternt ikke har kalkulert med så veldig mange bortepoeng, var det grunn god nok til at smilene varte til Ulefoss og vel så det.
Seljord, derimot, var en skuffelse i en kamp Siljan fikk dit de ville ha den. Vakkert var det ikke, lørdagens oppgjør kan ikke ha vært langt unna norsk rekord i langpasninger, men Siljan mestret det så mye, mye bedre enn vertene.


Raske gjester
Nesten hver gang ballen ble lempet inn bak Seljords delvis nykomponerte forsvar, klarte raske Siljan-spillere å lage røre. Da Seljord svarte med samme mynt, kom ikke laget tilstrekkelig etter for å plukke stussen fra luftduellene Arve Nordskog som regel vant.
- Vi vil nok gjøre det litt på den måten borte. Vi visste at Seljord kunne være litt trege i forsvar, sa tomålsscorer Nilsen, som nøt godt av det.
Etter 20 åpningsminutter proppet med langballer og offsider i fleng, kom første eksempel. Seljord bommet grovt i en avklaring på midtstreken, ballen spratt til raske Nilsen som stormet mot mål og scoret via keeper. Og vips så sto det, for å sitere banespeakeren, faktisk 1-0 til Siljan. Nilsen hadde allerede tapt en duell med keeper Riis ved den tid, og selv om omgangen var spillemessig helt jevn, klarte ikke Seljord å skape farligheter.
Hjemmesupporternes håp om lysere tider etter pause, fikk seg en trøkk etter bare to minutter. Nilsen var der igjen, ved fremre stolpe, og smalt inn 0-2. Ikke lenge etter var det Kristoffer Naur Pedersen som løp fra alle de røde, og så sto det - sannelig, denne gang - 3-0 til Siljan.


I scoringstoppen
Seljord kom seg litt nærmere kvalifiserte sjanser i slutthalvtimen, med flere farlige cornere og en lur lobb fra Sandsdalen, men måtte nøye seg med samme Sandsdalen kjappe og lure frispark til 1-3.
- Pytt, pytt, sa speakeren, og Seljord hever seg nok med tiden. For Siljan handler det kanskje om å komme seg ned på jorda?
- Ingen fare. Cupkamp mot Tollnes onsdag, det gleder vi oss til, sa han med scoringer i seks premierer på rad. Med Siljan spiller Nilsen 3. divisjonsfotball for sin fjerde klubb, og i fjor scoret han 29.
- Jeg er forberedt på at det blir tøffere i år, men har et mål om å henge med i toppen av disse scoringslistene, sa Kenneth Nilsen, og la til at Siljan allerede er litt foran skjema.
- Vi hadde et håp om to poeng i de to første bortekampene, mot Seljord og Rjukan. Gjør ingenting at vi allerede har tre, forsikret banens bestemann.

KAFA

Seljord 1
Siljan 3

Pause: 0-1
Sted: Eventyrøy
Tilskuere: 133
Målene: 0-1 Kenneth Nilsen (25), 0-2 Nilsen (47), 0-3 Kristoffer Naur Pedersen (55), 1-3 Tommy Sandsdalen (80).
Seljord: Roy Olav Riis, Trygve Hunemo, Christian Hognes, Hans Arne Haugen, Espen Schau Nilsen, Jan Idar Øygarden (Bjørn Tore Mevastaul i 20), Arve Nordskog, Tommy Sandsdalen, Torbjørn Sigstad (Grunde Langkås i 45), Torbjørn Moen (Bård Audun Aarbakk i 45) og Ove Taraldlien.
Siljan: Stian Pettersen, Frode Gonsholt, Trond Grini, Frode Berg (Per Arne Hanssen i 51), Lasse Forsberg, Torgeir Steinhaug, Trond Eliassen, Håkon Kiste, Kristoffer Naur Pedersen (Stig Rønningen i 9), Kenneth Nilsen og Jørn Helgerud (Knut Henry Johansen i 25).
Gult kort: Hans A. Haugen, Seljord - Per Arne Hanssen, Siljan.
Dommer: Bernt Kåre Nilsen, Storm.
VARDER:
3: ingen
2: Kenneth Nilsen
1: Arve Nordskog, Seljord - Trond Grini, Trond Eliassen, Kristoffer N. Pedersen, Siljan


Sist oppdatert: 01. Mai 2000 21:22

Ingen kommentarer: