26. februar 2006

Tollnes gjorde kort prosess (Varden 03. Mai 2000)

To scoringer av superspissen Fahed Sobhieh sendte Tollnes videre til første runde i fotball-NM onsdag. Siljan nådde ikke helt opp til Tollnes-standard tross iherdige forsøk.

Per-Espen Eriksen

Med seier 3-1 over Siljan på Fagerlund venter nye cupeventyr for skienslaget. I første kvalifiserende runde snublet laget videre mot Vestfossen. Onsdag var det helt andre takter over Tollnes.
Pål Reime var førstemann som fikk nettsus. Etter 20 minutters spill nikket han et innlegg fra Per Morten Weber kontant i mål. Siljan var i høyeste grad med på notene, og bare tre minutter senere utlignet hjemmelaget. Christoffer Naur Pedersen, tidligere Odd-spiller, tok vare på sjansen han fikk servert av Tollnes-keeper Erik Kasnes. For åpent mål ble jobben enkel for Naur Pedersen.

Brassespark
Da halvtimen var spilt begynte Siljan å merke kjøret. Det visste Fahed Sobhieh å utnytte seg av. Den raske Tollnes-spissen tok ned et innlegg innenfor motstanderens femmeter, la ballen opp til seg selv og brassesparket den i mål til ny Tollnes-ledelse.
Samme mann punkterte kampen ti minutter etter sidebyttet. Pål Reime kriget til seg et langt utspill fra Erik Kasnes, forserte noen få meter før han slo lekkert og presist inn til Sobhieh i fullt firsprang på vei gjennom Siljan-forsvaret. Alene med keeper fastsatte han sluttresultatet til 3-1.
- Vi fryktet denne kampen på forhånd. Vi vet at banen ikke er spesielt bra her oppe. Liten, trang og ujevn. Dessuten er Siljan et lag som gjerne kriger og slår mye langt, sa Tollnes-trener Robert Lien Pettersen.
Men etter halvtimen spilt hadde ikke hjemmelaget så mye mer å by på enn enkelte halvsjanser. Tollnes, derimot, kom til sjanse etter sjanse.

Bukt med skader
Ved flere anledninger valgte gjestene gale løsninger foran mål, hvor blant andre Fahed Sobhieh gang på gang løp i god posisjon uten å få ballen.
- Vi prøver å ta med oss videre de gode egenskapene som var i fjorårets lag. Innsats, vilje til å krige og gjennombruddshissighet er tre viktige momenter. I tillegg forsøker vi å øve inn etablert angrepsspill, men det var ikke enkelt på den humpete banen i Siljan, sa Lien Pettersen.
Tollnes-treneren begynner å få bukt med skadesituasjonen i laget. Morten Romsdalen er like om hjørnet for sin årsdebut på hjemlig gress. Torgeir Rugtvedt er på vei tilbake etter skade, og det samme er Glenn Hamnebukt. Men Hans Børge Lien Pettersen sliter fortsatt med en vond ankel.

Sist oppdatert: 03. Mai 2000 22:04