26. februar 2006

Siljan poeng på en dårlig dag (Varden18. Juni 2000)

Siljan henger ubeskjedent med i tabelltoppen i 3.divisjon, bare poenget bak Larvik Turn. Lørdag ble det tre nye poeng etter to nye scoringer av Kenneth Nilsen. Åssiden måtte returnere fra åkerlandet Fagerlund med 2-1 tap i bagasjen.

Arnt W. Lundsholt
Frank Chr. Kvisgaard (foto)

Absolutt ingen god fotballkamp, men med såpass nerve og intensitet at i alle fall Siljan har grunn til å være fornøyd. – Vi vant på en dårlig dag, sa en relativt fornøyd Siljan-trener Øystein Tallakstad etter matchen. Det har absolutt ingen hensikt å være uenig med ham i det.

Med samme mynt
For Åssiden gjorde noe ingen andre frem til lørdag har gjort på Siljans – for å si det pent – noe ujevne hjemmebane. Gjestene la opp spillet etter underlaget i langt større grad enn andre motstandere har gjort. Det satte Siljan på prøver. Flere, og ved et par anledninger store sjanser, produserte gjestene etter å ha pumpet ballen fremover på banen. Hjemmelaget hadde innledningsvis i matchen problemer med hissige Åssiden-spillere som lot finspill være finspill og isteden tro til med mye hard jobbing og tro på at det kunne gå an å ta poeng i "åkeren". I de første 20 minuttene hadde Åssiden grepet. Siljans midtforsvar som åpnet matchen famlende, ble satt på et par harde prøver innledningsvis. Men gjestene klarte ikke å omsette mulighetene i tellende resultater.

Store muligheter
I steden ble det Siljan som fikk muligheter. Spesielt storscorer Kenneth Nilsen. Først helt alene med Åssidens keeper uten å lykkes som en måltyv av hans kaliber bør gjøre. Deretter, ti minutter senere, fra 11-metersmerket med uttelling som en upresset målltyv skal ha. Stig Rønningen ble felt og Nilsen sørget for 1-0, fortjent nok, men scoringen var ikke et resultat av storspill. Snarere et resultat av solid jobbing, pluss - forsøksvis i alle fall - spillemessige detaljer av Håkon Kiste og Trond Eliassen. Ikke like vellykket hver gang, men de spillemessige forsøkene kombinert med knallhard jobbing var såpass helhjertet at Siljan kunne gå til pause med en noe heldig ledelse.

Etter sidebytte var det i første rekke hjemmelaget som jobbet frem sjansene. Gjestene fra Drammen hadde et visst grep om banespillet, men skapte ikke de helt store mulighetene foran Stian Pettersen. Siljan-keeperen, som leverte en god kamp, tok seg av det aller meste. Bare ikke utligningen til 1-1 som kom seks minutter før full tid og var grei nok, men rene gavepakken. Hermann Ottesen fikk allverdens tid foran Stian Pettersen og 1-1 var et faktum.
Poengdeling? Aldri i verden, tenkte storscorer Kenneth Nilsen da han fikk muligheten bare minuttet etter utligningen. Et langt innkast fra Lasse Forsberg endte hos måltyv Nilsen som sørget for 2-1 og en ny trepoenger til Siljan.
Fortjent? Ja, antall store sjanser tatt i betraktning. Men Siljan måtte slite hardt for poengene lørdag.

(KAFA)
Siljan 2
Åssiden 1

Pause: 1-0
Bane: Fagerlund
Tilskuere: 75
Scoringene: 1-0 Kenneth Nilsen (str. 34), Åssiden 1-1 Hermann Ottesen (83), 2-1 Kenneth Nilsen (85).
Siljan: Stian Pettersen, Lasse Forsberg, Trond Grini, Trond Eliassen, Frode Berg, Per Arne Hansen, Håkon Kiste, Frode Gonsholt (Torgeir Steinhaug 30), Kenneth Nilsen, Christoffer Pedersen (Rolf Staulen 9), Stig Rønningen (Jørn Helgerud (35).
Gult kort: Lasse Forsberg, Kenneth Nilsen, Christoffer Pedersen.
Dommer: Tom Jørgensen, Sandefjord