26. februar 2006

Notodden var effektive (Varden 07. Mai 2001 )

Notodden var effektive

Notodden var det laget som tok best vare på sjansene og sendte Siljan hjem med 1-4 tap. Dermed fikk Notodden revansje for to tap i fjorårssesongen.

Ernst Halvor Evensen

Det var ingen tvil om hvem som hadde mest lyst til å vinne gårdsdagens kamp. Notodden gikk hardt ut og vant de fleste duellene mot et for dagen tafatt lag fra Siljan. Etter seks minutters spill fikk Arve Bjerkan vist sin styrke i luften. En nydelig servert corner fra Borgar Velta stormet Bjerkan frem på og satte hode til og kontant i mål. Siljan kom imidlertid tilbake og utlignet midtveis i første omgang da Trond Eliassen la et frispark inn i feltet som Notoddens Tor Olav Skogen var uheldig og headet inn i eget mål. Men hjemmelaget stablet seg fort på bena etter utligningen. Og nok engang fikk Arve Bjerkan vist frem sine egenskaper i lufta. Et innlegg fra Bent Hope styrte Bjerkan elegant inn i med hode utagbart for Siljan keeper Stian Pettersen. 3-1 målet til Notodden kom sekunder før pause da hjemmelaget fikk tildelt straffespark. Borgar Velta ble spilt helt igjennom og Knut Henrik Johansen taklet. Straffe mente dommer Kjell Gunnar Dahle noe Siljan spillerne protesterte høylytt på. Borgar Velta var selv eksekutør og satte ballen sikkert inn nede i høyre hjørne for Stian Pettersen. Annen omgang var bare to minutter gammel da hjemmelaget punkterte kampen. Håvard Kleven stormet inn i feltet og ble klart felt av Lasse Forsberg og nå var det i hvert fall ingen tvil om straffesparkavgjørelsen. Borgar Velta fikk ny mulighet fra straffemerket og gjorde ingen feil denne gangen heller.
Notodden var det klart beste laget og hadde full kontroll. Riktignok slapp de Siljan noe til på slutten. Både Lasse Hansen, Jarle Malmstrøm og Brede Rønningen hadde gode sjanser i sluttminuttene, men greide ikke å ta vare på sjansene på samme måte som vertene gjorde. Derfor ble alle poengene igjen på Notodden. - I dag greide vi ikke å tette igjen bak. Vi viste om Arve Bjerkans styrke i lufta på forhånd. Derfor er det ikke lov å slippe han til slik vi gjorde i dag. Hvis vi teller sjanser så har vi like mange som Notodden, men de var langt mer effektive enn oss. Videre er vi uheldig med den første straffa vi etter min mening får feil imot oss. Den også ødla en del for oss, sa en skuffet siljantrener Øystein Tallakstad etter kampen som nok hadde ønsket seg hodesterke Frode Berg i midtforsvaret i går. En som smilte langt bredere i går var Notodden nye trener Jan Åge Mikalsen. - I dag spilte vi perfekt i en og en halv omgang. Da er vi kyniske bak og lar ikke Siljan få bakrom samtidig som vi kommer raskt frem på overganger. Dette var resepten mot Siljan og når vi gjennomførte det så hadde vi kampen under kontroll. På slutten av kampen så ble vi slitne og begynte å slurve. Dette gav Siljan flere sjanser. Hadde vi fullført kampen helt ut så tror jeg vi kunne vunnet langt mer, mente Mikalsen som tror laget hans vil kjempe blant topp seks i år.

KAMPFAKTA:
Notodden - Siljan 4-1. Pause: 3-1. Bane: Notodden gressbane. Tilskuere: 100. Scoringer: 1-0 Arve Bjerkan(6), 1-1 Selvmål(21), 2-1 Bjerkan(27), 3-1 Borgar Velta(45 str.), 4-1 Velta(47 str.).
Notodden: Øystein Rydland, Steinar Fyrileiv, Tor O.Skogen, Kenneth Odden, Roy T.Gampedalen, Håvard Kleven(Hans J.Aase i 10 min.), Kai D.Elvenes, Borgar Velta, Jan R.Birkeland, Arve Bjerkan, Bent Hope(Ronny Råmundal i 17 min.
Siljan: Stian Pettersen, Lasse Forsberg, Trond Grini, Trond Eliassen, Per A.Hanssen, Jarle Malmstrøm, Knut H.Johansen, Frode Gonsholt(Jøran Heimdal i 32 min.), Kenneth Nilsen, Stig Rønningen(Håkon Kiste i 40 min.), Lasse Hansen(Brede Rønningen i 3 min.).
Dommer: Kjell G.Dahle, Rjukan.