26. februar 2006

Siljan mest effektive (Varden 17. Mai 2001)

Urædd hadde det meste av spillet, skapte noen gode sjanser, men var lite effektive på Kjølnes onsdag. Siljan var forsiktige defensivt, og effektive i angrep. Akkurat nok til å ta med seg alle tre poengene.

Ingen stor forestilling dette her. Et fysisk sterkt Siljan-lag hadde ikke altfor store problemer med å rive i filler Urædds - i perioder - forsøk på "finspill".
Oppskriften var grei nok. Ligg lavt, tett igjen med mye folk bakover og ta vare på sjansen når den byr seg fremover. Det var akkurat det Siljan gjorde på Kjølnes onsdag.
Etter at Frode Berg hadde gitt Siljan ledelsen tidlig i kampen ble det mye Urædd. Laget spilte seg til tre-fire store sjanser før sidebytte, men var særdeles lite effektive. Hadde Siljan-keeper Stian Pettersen holdt tunga rett i munnen på Magne Nilsens skudd etter et kvarters spill kunne gjestene faktisk ha gått til pause med ledelse. Nå sto det isteden 1-1 etter Pettersens fomling.
Også etter pause var Urædd greit nok med rent spillemessig, men i denne omgangen helt uten sjanseskapende trykk mot Siljan-målet. Bortsett fra et skudd i stolpen få minutter før full tid var det lite Urædd hadde å by på innenfor Siljans straffefelt. Angrepsspillet stoppet fullstendig opp og Frode Berg og co hadde relativt enkelt spill mot småsure Urædd-spillere.
Det var isteden Siljan som skapte det lille som var av sjanser etter sidebytte. Ikke veldig mange riktig nok, det sørget i første rekke Urædd-stopper Frode Kulleseid for, men et par bra muligheter ble produsert. Kenneth Nilsen tok vare på en av disse. Åtte minutter før full tid sviktet markeringen i Urædds-forsvaret og måltyven Nilsen lot seg ikke be to ganger. 1-2, greit nok. Man får ikke stilpoeng i fotball. Bare hard jobbing gir uttelling. Siljan jobbet hardest onsdag og vant på det.