24. februar 2006

Siljan åpnet ballløkke (Varden 25. August 1999)


Driftige dugnadsarbeidere i Siljan IL har på kort tid fått i stand en ny grassbane, beregnet på de minste fotballspillerne i bygda.


Hans Chr. Meen
(tekst og foto)


Lørdag foretok ordfører Finn Tallakstad den offisielle åpningen av fotballøkka, som oppfyller kravene til 7'er fotball. Banen har fått målene 22X40 meter. Det eneste som var litt synd for de minste lørdag, var at løkka foreløpig bare egner seg til enkel lek.
- Banen har ikke satt seg helt ennå. Derfor venter vi ennå litt med å bruke den til fotball. Men vi håper å bruke den utover i høstsesongen til kampene for de minste. Tidligere har vi jo måttet låne baner rundt omkring i bygda, forteller leder av Siljan IL, Roger Plassen.
Blant de 2500 innbyggere i den lille bygda, spiller over 250 av dem fotball. Dette gjør at Siljan i år har hele 19 lag påmeldt i serien - 15 av dem er i de aldersbestemte klassene. Derfor er det ikke så rart at det til tider kan være trangt om plassen.
Siljan IL har mange jern i ilden for tiden. Gruppen har også planene klare for en skikkelig fotballbane rett bak Siljanhallen. Der den nye fotballøkka ligger, var det tidligere en stor jordhaug, som irriterte mange av idrettslagets medlemmer. Styret fant derfor ut at med litt dugnadsånd kunne de få til både en enkel løkke og en liten skistadion i tilknytning til lysløypa. Og med skikkelig innsats fra bygdas innbyggere og 18 paller med ferdiggrass, kan de yngste nå storkose seg rundt hallen, sommer som vinter.
- Ved siden av 7'er-fotball, håper vi at barnehagene og barneskolene vil benytte seg av den nye banen, fortsetter Plassen.
I forbindelse med åpningen, ble også den tradisjonsrike old boys-tureneringen avholdt på grusbanen rett ved siden av. I den cupen møttes bygdas tidligere fotballhelter til dyst, etter inndeling etter kompasset. Nord-, sør-, vest- og øst-lagene sørget for god underholdning for de andre lørdag. Og på kvelden ble en ball med vinnerlagets autografer auksjonert bort, til (god?) inntekt for idrettslaget.

Ingen kommentarer: