Målfest - uten toppscoreren! (Varden 03.09 2000 )

Siljan hadde lørdag målfest, men det var uten toppscorer Kenneth Nilsen, som allerede har trukket den blå Pors-trøya over hodet. I hans fravær sto Thomas Thoreby frem og satte inn tre scoringer mot Tønsberg,

Tom Arne Borgersen
(tekst og foto)

Siljan imponerte slett ikke, spesielt ikke i den første omgangen. Det som faktisk imponerte mest var at Tønsberg i det hele tatt klarte å score mål. Siljan får ta noe på egen kappe, dommeren mye for et klønete tildelt straffespark, mens stakkars Tønsberg bare måtte takke og bukke for ledelse nesten helt frem til pause.

Tønsberg var et dårlig lag, men ikke dårligere enn at det ledet helt frem til siste minutt av første omgang. Akkurat det forteller mest om Siljan, som både var svimeslått og hadde store problemer med å vise giftighet foran Tønsbergs mål. For anledningen innflydde Thomas Thoreby, som for øvrig studerer i Stavanger, la til rette for Knut Henrik Johansen, som satte inn Siljans etterlengtede utlikning sekunder før pause.

Så startet showet på Fagerlund. Andre omgang var bare tre minutter gammel da Thomas Thoreby satte inn Siljans ledermål med pannebrasken. Siljan tok initiativet i kampen og skulle ta igjen det tapte fra den første omgangen.

Show a`la Thoreby
Regien sto en strålende Trond Eliassen for, godt hjulpet av Knut Henrik Johansen, Håkon Kiste og - selvfølgelig - Thomas Thoreby, som fant veien til nettmaskene for alvor etter pause.

2-1, 48. minutt: Trond Eliassen slo en glimrende pasning til Siljans høyrekant Håkon Kiste. Det knallharde innlegget deiset ned i pannebrasken til Thoreby på bakre stolpe.

4-1, 69. minutt: Nok en gang var det dirigent Eliassen som slo den forløsende pasningen, som Thoreby effektivt satte i nota til 4-1, etter at han først rundet Tønsbergs keeper. Åtte minutter før hadde Håkon Kiste enkelt satt inn 3-1 til Siljan.

6-1, 78. minutt: Knut Henrik Johansen gjorde manns jobb før den forløsende pasningen til Thoreby, som elegant satte ballen i mål helt borte ved stolperoten. Før denne scoringen hadde Trond Eliassen satte inn 5-1 fra straffemerket.

Enveiskjøring
Thoreby beviste at savnet av storscorer Kenneth Nilsen ikke er så stort. Problemet er bare det at Thoreby går på skole i Stavanger. Det vil si at Siljan ikke kan benytte seg av arvtakeren i alle kampene. Denne kampen var faktisk Thorebys første fra start for Siljan.

Knappe ti minutter før slutt satte Knut Henrik Johansen punktum med 7-1. Skuddet ble avfyrt fra tjue meter, men gikk noe overraskende inn. Først da kunne Siljan-trener Øystein Tallakstad smile.

Kampfakta
Siljan 7
Tønsberg 1
Pause: 1-1
Stadion: Fagerlund
Tilskuere: 30
Scoringer: 0-1 Frode Tangen (str. 29.), 1-1 Knut Henrik Johansen (45.), 2-1 Thomas Thoreby (48.), 3-1 Håkon Kiste (61.), 4-1 Thoreby (69.), 5-1 Trond Eliassen (str. 73), 6-1 Thoreby (78.), 7-1 Johansen (82.)
Siljan: Stian Pettersen, Lasse Forsberg, Per Arne M. Hanssen, Frode Berg, Trond Grini (Espen Forsberg i 18 min.), Jørn Helgerud (Freddy Tiockta i 24 min.), Trond Eliassen, Torgeir Steinhaug, Knut Henrik Johansen, Håkon Kiste (Rolf Staulen i 11 min.) og Thomas Thoreby.
Gult kort: Jørn Helgerud, Trond Eliassen og Torgeir Steinhaug, alle Siljan.
Dommer: Steinar Halvorsen, Kongsberg