8. august 2007

Hva koster kunstgress?

Mange vil ha kunstgress i Siljan. Og det er jo forstålig, men er det økonomisk forsvarlig? Hvis SiljanIL må låne 2 millioner, hvilke konsekvenser får det for klubben? I følge denne kalkulator må du betale nesten 100 000 kroner på år i 25 år for å nedbetale lånet.
I tillegg er det driftskostnader på kunstgressbanen på rundt 200 000 i året. Hvert 10 år bør det legges nytt dekke. Kostnad minst 1 million. Sett derfor av 100 000 i året til denne utgiften.
Slik jeg ser det koster kunstgress 400 000 pr år i 25 år. Så er det vel noe som heter avskrivninger osv men uansett er det enormt masse penger.
Budsjettet til SiljanFotball er totalt 350 000 kroner.
Ønsker gjerne å se andre regnestykker ang kunstgress i Siljan. Men ikke tro at kommunen tar mye av kostnadene. Det er ønsketenkning.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Budsjett på 6 mill kr. Tredeling: Kommune, spillemidler, egeninnsats.

Trekk ut egeninnsats, her må det være mulig å få til at "alle gode krefter" forenes om en dugnad, tenker på at denne potten på 2 mill må presses ned ved egeninnsats og dugnad fra medlemmer som besitter spesialkompetanse og maskinpark. Si vi kan få det ned mot 1 mill kr da.

Da er beløpet halvert. Så kan jo banen leies ut, det er mangel på slike baner. All slik utleie vil være rein netto, da banen står der og må holdes åpen uansett! Aktuelle leietakere er jo nærliggende klubber til både kamper og treninger, samt skolene/bhg. Timepris på rundt kr 1000,- x 5 timer i snitt i uka da, dvs 20 timer pr mnd fra jan t.o.m april, det vil si 80.000,- pr sesong i leie bare fra andre lag. Så må jo kommunen enten leie til full pris, eller så må de spytte mere inn enn 2 mill og ha klausul om x-antall leietimer i uka.

Man vil også spare utgifter til Trollmyra når kunstgrass kan avlaste i overgang vår/sommer og høst.

Og så i tillegg har man jo også et sportslig/sosialt aspekt i tankene her. Hva vil Siljan fotball? Skal vi bygge anlegg? Utdanne trenere/ledere? Begge deler?

Jeg er hvertfall sikker på at hvis man VIL klarer siljan både å bygge og drifte en kunstgrassbane. Og det er det eneste rette.

Har ikke SIljanfotball nesten 600 000 på bok iflg utsagn på siden her?? Må vel være en god start det da..

Anonym sa...

Hvi vi trekker fra 80 000 i utleie pluss mindre lånekostneder 53 000 så blir summen vi må betale 267 000 pr år. Vi må altså øke inntjeningen i SiljanFotball med 267 000.
Det tror ikke jeg folk orker være med på.

Eller vi kan øke treningsavgiftene med 1100 kroner. Til kr 2550 for jr og seniorer.
Even

Anonym sa...

Og så må vi trekke fra grusbaneutgiftene, de blir jo borte.

Og sparte utgifter for det blir rimeligere å drifte trollmyra.

Og så er det jo en vegg med plass til reklame..

Og kansje noen har fantasi nok til å få Nicro til å spytte inn litt på "Nicro stadion"

Og kanskje vi skal jobbe litt dugnad igjen!!! Hva om hvert enkelt av Siljans 20 lag hadde krav på seg å få inn kr 3.000,- i dugnadspenger til klubben?? 60 tusen det.. Snart er driften av kunstgrasset i havn!!

Vet at Siljanfotballen ville fått ett skikkelig løft.

Anonym sa...

phuuuu. Jeg ble helt svett av denne hoderegningen. Har nok med min egen husholdning og det som er av anlegg og aktivitet.La oss i alle fall ta vare på det flotte vi nå har fått opp å gå. Litt mer orden på tallene og organisasjonen nå ,så er det vi har bra det ! Det var nå min mening. Lite ambisiøst, men i alle fall helt ærlig på hva jeg vil bidra med.Mange ønsker ting , men når det kommer til stykket med "Hva kan DU bidra med så.....

Even sa...

Styret i SiljanFotball ønsker å samle anleggene og vi kan også gjennomføre det. Vi tør ikke påta oss kunstgress, men en gressbane skal vi klare UTEN Å TA OPP LÅN!!

Hvis hovedstyret ikke stemmer det ned. Da blir jeg meget overrasket.
Jeg ser ikke at hovedstyre vet bedre fotballens behov enn fotballstyret.

Vi må gjøre to større forandringer i SiljanIL. Det ene er å samle anleggene og den andre er å få solgt Siljanhallen.

Anonym sa...

Mening:

Det er lettere å lære en gris å sykle, enn å få solgt Siljanhallen til Siljan kommune!!!!!!!