25. august 2007

Bygda med to "sentrum"


Alle små bygder og tettsteder har ET sentrum. Ikke Siljan. Vi har nesten TO. To ubetydlige. Holtesletta pluss området rundt Sparbutikken.
Bygdas storstue Siljanhallen, ny barneskole og barnehage ligger plassert på Holtesletta. I tillegg til fotballbanene.
Lokalpolitikerne snakker om å utvide sentrum i Siljan, men det kommer til å bli vanskelig.

På en så liten plass som Siljan burde kanskje allt vært samlet på ett sted. Allt skulle kanskje vært samlet i Sentrum. Ved Sparbutikken. Det er kilometervis med flate jorder. Her kunne Siljanhall, fotballbaner, skoler og barnehager blitt bygget. Så hadde folk merket de passerte bygda. Men det er selvsagt for sent.
Prøv å forklare noen hvor sentrum i Siljan er. Man ender vanligvis opp med å forklare hvor bensinstasjonen ligger.

Når det nå er 1,5 sentrum får vi mange interessekonflikter. Jeg har foreslått for noen politikere å få bygget skaterampe og klatrevegg. Alle ønsker ikke drive organisert idrett. Ideen er godt mottatt, men hvor skal det ligge? Skal vi bygge ut sentrum så blir det ved dagens ungdomsskole. Hvor det sjelden er mange samlet. Eller skal vi legge det der det er idrettsaktivitet? Det bli i såfall ved Siljanhallen.

Siljanhallen er jo best da det er der folk samles. Mest moro for alle involverte. Men samtidig ønsker man aktivitet i sentrum. Blir ikke lett fremover dette.....

Ingen kommentarer: