27. juni 2008

Sykkel i Skibakken


Flere i Siljan og Grenland har etterlyst muligheten for å sykle i Skisenteret. Og man vil helst bare sykle nedover bakken. Det kalles på "godt norsk" Downhillsykling. Opp bakken ønsker man å bruke heisen. I dag testa undertegnede T-kroken med sykkel.
Sykkelen var en velbrukt DBS som i utgangspunktet er en billig sykkel og ikke ment for røff bruk og T-krok sykling:)

Den ble påmontert en enkel festeanordning på styret. Det var ikke gjort noen utbedringer i heistraseen og det var i tillegg glatt og bløtt etter regnvær. Det gikk veldig enkelt fram til ca 300 meter , men der ble snorene til t kroken litt for korte. De løfta dermed forhjulet og jeg mista balansen. Helt ufarlig og det var raskt å løse ut kroken. Jeg kjørte 4 turer fram til 300 meter og hadde ingen problemer i traseen bortsett fra at snora som sagt var litt kort, og det kan enkelt løses med noe fyllmasser i traseen.

Konklusjonen på denne "testen" blir at sykkel i hovedbakken er fullt mulig og med noen utbedringer i traseen er jeg sikker på at sykkel kan bil en morsom sommeraktivitet også i Siljans skibakker.
Trond Gurholt fra terrengsykkelgruppa skal sjekke ut trasemuligheter i anlegget til mandag.

PS: Visste du at verdensrekordholderen i toppfart på ski og sykkel bor i Siljan? 231 km på ski og 197 km på sykkel! Skal prøve å få et intervju med henne om ikke lenge.

Se video fra testen her:
Klipp fra bane på Voss her:

Ingen kommentarer: