6. juni 2008

J16 - en oppsummering

J16 har spilt flere kamper siden siste kampreferat - både 11er og 7er. 11er-laget har hatt to kamper som de har tapt med knappest mulig margin. I slutten av mai spilte vi mot Herkules, som etteranmeldte sitt lag til serien. Det ble en tett kamp på kunstgresset til Herkules, men vi måtte til slutt se at hjemmelaget tok med seg alle tre poengene etter seier 3-2. I 1. omgang ble vi noe overrumplet av hurtige flankespillere, men i 2. omgang var vi helt på høyde med et godt Herkuleslag. Herkules var først ute med scoring og så kom målene på rekke og rad. Vi hadde et veldig press de siste 10 minuttene, der Silje Jenssen flere ganger kjempet ballen med seg gjennom Herkules' forsvar. Dessverre for Siljan hadde Herkules en solid keeper som ryddet godt opp. Målscorere for Siljan var Charlotte Holtan og Edith Hem Næss. Dagen innsatspris gikk til Silje Jenssen.

2. juni dro vil til Sauland, i en overveldende varme. Dette laget møtte vi også i fjorårets sesong, og da spilte vi stort sett jevne kamper. Denne gangen møtte vi et lag med flere "eldre" spillere, de var både to og tre år eldre enn våre yngste jenter. Siljan spilte en veldig god kamp, der vi fikk ro på spillet og vant mange dueller. Silje Jenssen ga Siljan ledelsen, men det ville seg ikke denne gangen heller. I løpet av de ti siste minuttene slapp vi inn to mål, og Sauland vant dermed 2-1. Siljan var kan hende det beste laget, men fotballen er fremdeles rund.... Dagens innsatspris gikk til Charlotte Holtan, med keeper Elise Lykseth hakk i hæl. Det er en betryggelse for laget å ha en slik keeper!

7er-laget er virkelig i medvind for tida, tross tap for Snøgg 2-0. Denne uka var de imidlertid fenomenale, med seier både torsdag og fredag. Torsdag spilte de borte mot Sannidal, og vant 2-4 etter en solid lagseier. Litt mye stress i 1. omgang med litt for "måking" av ball, men etter pause tok de tak i kampen og spilte slik vi vet de kan spille. Målscorere var Ida Plassen Limi, Eileen Staulen, Christina Øksenholt og Silje Jenssen.

I kveld tok vi imot Fyresdal, til vår første hjemmekamp denne sesongen. 1. omgang var, som i går, preget av for mye spark på ball uten noe adresse. Fotball er som kjent mer enn bare å få ballen unna, og dette tok jentene på alvor etter pause. Med flere fine pasningskombinasjoner, press på ballfører, en midtbane som var til dels enerådende på utspill, og ikke minst et veldig godt forsvar - slik blir det seier av! Christina Øksenholt var den første med nettkjenning til Siljan, og så fulgte Rebecca Isaksen opp, før Kristine Hagen punkterte kampen med et langskudd. Fyresdals keeper var riktignok veldig uheldig på dette skuddet, og glapp en tilsynelatende grei ball, men mål er mål! 3-0 til Siljan er absolutt en sterk seier, mot et godt lag fra Fyresdal. Et ekstra pluss i margen for Ida Plassen Limi som var helt suveren i forsvar - så og si umulig å komme forbi ho i dag, selv om Fyresdals spisser var både sterke og dyktige.

En lang vinter med gode treningsøkter gir resultater, så nå er det viktig å ikke legge fotballen og trening på hylla selv om sommeren kommer. Vi får bare fortsette å holde intensiteten oppe - det er da fotball er gøy!