9. desember 2007

Pigg eller piggfritt?


Sykling hele året blir mer og mer vanlig. Undertegnede både sykler og motorsykler hele året. Jeg har imidlertid ikke prøvd tråsykkel med skikkelige piggdekk. Det har Austadveien 149 investert i nå og sammen med treningskamerat og samboer tok vi en sykkel med helt nye Schwalbe Ice Spiker og en med vanlige småslitte terrengdekk. Forskjellen regnet vi med ble stor.
Og det ble den. Personen med piggsykkelen sleit med å holde følge på Austadveien. Disse dekkene ruller MYE dårligere enn vanlige dekk. Ved Sandtaksvingen svingte vi opp sykkelstien mot barnehagen og det nye feltet. Ingen av syklene hadde noen problemer opp bakken. Det var helst de oppå syklene som sleit. Det er bratt opp den bakken...

Vi syklet opp til lysløypa UTEN "glipptak" på noen av syklene. I lysløypa ville det heller ikke vært noe problem, men vi valgte sykle Galtetjern i steden. Det var partier med is og snø oppå isen. Det er glatt men hvis man ikke bråsvinger eller bremser hadde heller ikke den piggfrie problemer på det føret. Det gjelder bare å ikke "tenke velt". Da binder man seg å velter. Hold løst i styret og glem at det kan være glatt he he.

Konklusjon på denne lite vitenskaplige testen må bli at man trenger ikke svindyre piggdekke. I hvertfall ikke til normal sykling på vinterføre. Hvis du presser sykkelen er pigg best, men jøss så mye tyngre de er å sykle på.

Ingen kommentarer: