7. desember 2007

Løyperapport fra Mykle i dag 7.12.07


Ingenting er som er tur "på skauen" på morgenen. Da det ikke er snøfilla nede i Siljan tok jeg turen til Mykledammen ved Grorud på morgenen for å sjekke forholdene med tanke på oppkjøring av løype der oppe. Det var snø nok på mandagen, men mildværet siste dagene har vært krevende. Ikke bare for snøen, men og for en skientusiast.
Etter en biltur på bare isen nærmest ankom jeg Mykledammen.
Det er snø oppe på isen på veien innover mot Setertjern og Arkoset. Langs Myklevannet for oss som har vært mye på ski der oppe.
På flaten ved dammen er der 5 cm snø oppe på en skikkelig issåle.
Normalt er det 10 cm mer snø oppe ved krysset inn til Setertjern.
Er veldig i tvil om det lar seg gjøre å legge glattebrett med fres på dette, men det skal konfereres med løypekjører i ettermiddag. Det vil da komme på nettet i kveld om det blir kjørt opp fredag kveld eller lørdag.Det vil nærmest da være et forsøksprosjekt og det vil kun bli skøytetrasse. Ny melding følger i kveld. Det er for ukjente 19 km opp til Mykledammen fra bensinstasjonen i Siljan. Løype kan gås nå ,da det er snø på veien(utrolig), men altså ikke oppkjørt ...ennå.
Se bilde fra "starten"

1 kommentar:

Jan Tore sa...

Kommer snø der i natt!! (Sier optimisten JT) he he... Hele ski Grenland venter på løypa... Er jo sykt bra SIljan reklame dersom den kjøres opp nå!!!

Vi må jo være føsrt ute i år også..
Mitt tips er å vente til tidlig lørdag morran (Nils Tore er tidlig oppe vet du) Kjøre opp kl. 06 etter at snøen er kommet.. De som går der vet jo at de ikke må ta de beste skia da, det kommer jo til å ligge litt småstein i starten ved dammen og innover 500 meter..

Utrolig hvordan snøen holder seg der innover altså.. Nå venter vi i spenning..

Jan Tore