6. desember 2007

Del 4 av fotballtrenerkurs er gjennomført

Mandag og onsdag denne uken har del 4 av Fotballtrenerkurs I blitt gjennomført. Fotballkretsen stilte med samme instruktør som sist, Erik Skredtvedt.
Temaet for denne delen har vært ungdomsfotball (13 - 19 år). De som var med videre fra aktivitetslederkurset er Per Arne, Kjell O, Espen F, Erik B og Johannes. Under tvil fikk også Birger bli med.
Mandag hadde vi en solid teoribolk der prinsipper og utfordringer i forbindelse med ungdomsfotball ble gjennomgått og diskutert. Endel av fokuset var gjennom kurset rettet mot hvordan vi som klubb kan legge forholdene tilrette både for de som har ønke om å bli så gode fotballspillere som mulig, og samtidig som de som ikke har samme ambisjonsnivå på egne vegne kan ivaretas. Temaet kjenner vi godt fra vår situasjon og diskusjonen omkring dette var spennende og nødvendig. Videre var det også fokus på hvordan vi kan legge tilrette slik at flere ungdommer fortsetter med å spille fotball. Et annet tema som ble belyst var hvordan legge tilrette for fotballmiljø for jentene.
Som trenere utfordres vi til å reflektere over hvordan vi planlegger og gjennomfører treningene ut fra disse temaene.
Onsdag var det praktisk øvelse med evaluering fra gruppa og fra instruktør. Vi var litt rådville da markørene (treningslaget) av mange og forskjellige forfallsgrunner kun besto av 4 juniorspillere. I fellesskap løste vi det ved at endel av kursdeltagerne stilte opp som markører slik at vi alle fikk gjennomført de oppgavene vi skulle evalueres på. Tross regn og nysloddet grusbane, som etterhvert ble ganske sølete, stilte Erik, Doff, Arne og Daniel opp med stor innsats og gjorde at vi kursdeltagere fikk veldig godt utbytte. Stor takk til dere!
"Vår" instruktør er kunnskapsrik særdeles kunnskaprik og god formidler av fotballtenkingen som kretsen står for. Han deltar og legger tilrette for diskusjon på en åpen og spennende måte.
Siste del av Trener I kurset planlegger vi lørdag 26. januar.

Ingen kommentarer: