14. mai 2007

Penger er ikke drivkraften

Penger er nødvendig men bruk av penger gjenspeiler ikke alltid resultatene.
La meg bruke a-laget 2007 som eksempel. Disse har tidligere forbrukt en god del penger. Det har vært slappe holdninger til betaling av lisens og treningsavgift. Laget sto, og det innrømmer jeg gjerne, ikke spesielt høyt i kurs hos nyvalgt leder i SiljanFotball. Etter dommedagsårsmøtet i februar ble laget trukket fra serien.

Så skjedde flere ting. Folk våknet. Noen ville igjen ta ansvar for a-laget. Øyvind skulle være lagleder og Brede trener.
Deretter ble det stillt krav. Krav fra SiljanFotball til Øyvind og Brede. Disse stiller igjen krav til spillergruppa. For det må stilles krav for at folk skal yte. Ingen krav eller mål, ingen prestasjoner. Det står i loven det.
I dag knappe 3 måneder etterpå har forvandlingen vært stor. Laget møter i god tid til kamp. Draktene ligger nyvasket og nystrøket på spillerens plass i garderoben. Trener bruker mye tid på forbredelser til kampene. Motstander analyseres og taktikk legges før kampene. Dette er seriøsitet i praksis og det smitter over på spillergruppa.

Når laget nå fremstår seriøst vil dette etterhver merkes av publikum som vil komme å se laget i aksjon. Ting tar tid men laget vil gradvis bygge seg en større oppslutning i bygda.
Fordi det etterhvert fremstår seriøst.

Og alt dette uten at det har kostet SiljanFotball penger. Penger må ikke være motivet. Basisoppskriften er en lagledelse med engasjement som synes det er gøy å få laget til å fungere. Da får spillerne trua og motivasjon. Og tro kan som kjent flytte fjell. Ihvertfall nesten....

2 kommentarer:

Anonym sa...

i 6 DIV koster det ikke penger , men skal mål nås om å igjen spille blandt fylkets beste må det også satses noen midler fra styret.
Det gir nemlig også signaler om seriøsitet.

Anonym sa...

Poenget, som jeg vet du tok, er at basisoppskriften er engasjerte dyktige personer rundt laget.
Pengebruken har vi gjennomdiskutert tidligere.