4. januar 2008

Inntil vi får vår egen kunstgressbane?

SiljanFotball har som nevnt tidligere høye anleggskostnader og få medlemmer. SiljanFotball mottok idag en regning på salt til grusbanen. Den var på 20 000 kroner! Saltet "hadde vi hørt ikke kostet stort". Det er mye penger uten automatinntektene. I tillegg til saltkostnaden kommer brøyting og slådding.Totale kostnader på grusbanen blir da kr 60 000 i 2008. Det er dyrt for en liten klubb.

Inntil vi eventuellt får en bedre økonomi og egen kunstgressbane, hvordan kan vi få mest kvalitet ut av treningsavgiften?
Hva med samarbeide om vintertreningen? Som hopperne våre gjør. Mange klubber i Grenland deler bane under vinterhalvåret. Hvem kunne SiljanFotball samarbeidet med? Hva med et samarbeide med Gjerpen.
Gjerpen bygger antakelig kunstgress. Eller Fossum. De SKAL bygge kunstgress. Eller begge. Og begge disse banene er ikke mer enn cirka 15 minutters kjøring fra Siljan.

Eller Kvelde. For kr 60 000 kan vi som et eksempel leie 300 timer på Kvelde kunstgress. Hvis alle lagene startet treningen i januar og trente januar, februar og mars på Kvelde kunstgress kunne vi booket hele banen 25 timer i uka. Det hadde mer enn dekket SiljanFotball sine behov. Vår grusbane har et belegg på 16 timer i uka på det meste. Men dette vil ikke bli noen realitet da Kvelde ikke har nok kapasitet. Og reisetiden er litt lang?

Vår egen grusbane ville da bli brukt i april og på høsten frem til telen kommer. Og ellers ved store nedbørsdager.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det å leie i Kvelde er jo det beste det , men tviler på de har 25ledige timer til "normale" tider av døgnet .
Tror du må gå for "Nicro Arena" ref gjesteboka jeg Even hehe.

Ø.T

Anonym sa...

Nicro Arena var spenstig den. Og antagelig billigere i drift enn undervarme. I hvertfall om den varmes opp som Telemarkshallen:)

En slik hall hadde også vært mulig å leie ut. Til ODD og Pors i snøperioder. Så kan også en slik hall brukes til ei og annen messe. Ikke bare fotball. Og da er det også inntekter. Bygg samtidig svømmehall:)
Jeg likte tanken

Anonym sa...

Grusbanedrift vil komme opp i over 70 000 kr. DET er normalen. Var i alle fall det for noen år siden da banen var mindre. Takket være "veldig billig salt" gikk det nogenlunde. velvillighet.

Anonym sa...

Det koster penger!! Det MÅ ikke være en overraskelse at det koster å vedlikeholde en grusbane. Poenget medå utvide den MÅ jo være at den faktisk skal brukes.

A-laget i Siljan har leidg bane i Skien tidligere. God tanke om at flere lag kan samarbeide både innad i klubben og med andre klubber. MEN tror nok ikke Siljan står føsrt i køen når det skal velges treningstider. erfraingsmessig blir man tildelt de ukurante tidene.

De fleste laga i Grenland har om ikke altfor leneg sine egne kunstgressbaner og i tillegg er det en i Kvelde. Hvilken klubb skal vi da samarbeide med? Det er ikke mange igjen, hver fall ikke i Grenland. Hva med Svarstad? Men regner med at de også vil jobbe med en kunstgressbane.

Min konklusjon: Skal det være et godt fotballtilbud til barn og unge i Siljan MÅ det bygges en kunstgressbane. "ALLE" har det i dag. Nøkkelen ligger hos politikerne og "den gode bostedskommunen".

Anonym sa...

Grunnen til at saltprisen varierer fra år til år er at noen ganger har jeg fått det gratis,mens andre ganger må vi betale. Salt er veldig dyrt.
Kan vi ha en topp grusbane om vinteren for 70 000,- synes jeg ikke det er dyrt.
Skal vi leie andre steder, får vi bare seine kveldstimer til høy pris.
Mulig man kunne samle brukstimene på banen til noen få kvelder,så kunne man spare noen runder med salt.Nå brukes den kanskje 2 timer hver kveld?

Det er også ledig timer i hallen nå.