8. november 2007

Trenerkurset


Mandag og onsdag denne uken ble første del av trenerkurset gjennomført. De som deltok var Erik B, Inge E, Per Arne M H, Trond G, Lill Heidi F, Kjell Olav H, Johan S, Espen F og Johannes S. Kurset ble arrangert av Telemark fotballkrets ved Erik Skredtveit. Erik har faglig tyngde, nødvendig tydelighet og gode kommunikasjonsevner. Dette gjorde kurset inspirerende for oss som var deltagere.
Første ettermiddag og kveld hadde vi en teoribolk der prinsipper i barneidrett ble gjennomgått og diskutert. Det ble lagt stor vekt på holdninger og hvordan vi kan få gjenomført treningene godt og effektivt. Som dere ser av deltageropplistingen så er det jo mange og sterke meninger i denne gruppa. Dermed fikk vi også friske og nyttige diskusjoner.
Onsdag kveld ble det gjennomført eksamen (evaluering) der vi som deltok fikk gjennomføre en treningsøkt med deløvelse og kampsituasjon. For noen medførte dette litt spenning, da det ble vektlagt at forberedelsene skulle være gode. Deløvelsen skulle dras inn i kampsituasjonen og vi som trenere skulle gjøre de grep vi mente var nødvendige for å få dette praktisert. Deretter gjorde vi egenevaluering og fikk tilbakemelding fra hverandre. Hver økt ble avsluttet med konstruktiv evaluering fra kursholder. Vi opplevde denne kursseansen som veldig lærerik!
Siste dag ble gjennomført på grusbanen med jenter 14 som treningsgruppe. Hver av oss hadde ca 15 min til disposisjon. Dermed holdt vi på i nesten 3 timer. Vi retter en stor takk til tålmodige og gode jenter som med stor innsats gjorde som de fikk beskjed om.
Takk også til Erik som delte sin kunnskap med oss. Det vi sitter igjen med har gjort at de fleste av deltagerne ønsker å bygge videre på kursrekken.
Flere bilder her:

Johannes

3 kommentarer:

Birgitte sa...

Flott at trenere tar trenerkurs. Det vil klubben og ikke minst spillerne få glede av.

Anonym sa...

Dette er jeg glad vi er igang med,gleder meg til mer kursing.

Anonym sa...

Et aktivitetslederkurs (A-kurs) BØR være obligatorisk for alle som fungerer som trener på aldersbestemte lag i SiljanFotball.

Takk til SiljanFotball som ordner med denne kursinga

Takk til J-14 laget. Dere var svært ekemplariske treningsobjekter.

...og ikke minst TAKK FOR MATEN!