19. november 2007

Alle mot alle?

Organisasjonen SiljanIdrettslag bør kanskje se litt på hvordan den
fungerer. I dag har vi et hovedlag og undergrupper. Alle med egne
styrer og egen økonomi. I utgangspunktet ok, men kan lett føre til
problemer når det er lite penger. SiljanFotball jobber for sine
interesser og sin økonomi. Hovedlaget har mest arbeid med hallen. Vi
klager til hovedlaget over små overføringer.

SiljanIdrettslag har ingen helhet. Vi har forskjellige dresser, drakter osv osv. Vi jobber ikke nok sammen. Det er litt "alle mot alle" Her har vi en jobb å gjøre ellers er jeg sikker på at vi har mange heftige pengediskusjoner i vente fremover.
Hvorfor sender feks SIL og undergruppene ut hver sine giroer? Først sender SiljanFotball ut treningsavgift, så kommer etterhvert kontingenten til SIL. Fotballen presenterte et forslag på lagledermøtet. Det kan utvides. SIL kan ha en type kontingenet. Og hvorfor ikke ha EN sponsoransvarlig i SIL? Slik det fungerer i dag så går gruppene etterhverandre og maser på de samme bedriftene. Unødvendig.
Vi kan jobbe mer sammen og smartere i SiljanIdrettslag.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Dette med personer som jobber med felles inntekter til SIL for så å videreformidle dem til undergruppene har vært tatt opp i hovedstyret. Da var ikke SiljanFotball positive til det!

MEN det er lov å skifte mening, og SIL har for all del ikke gøemt saken. Det er veien å gå!

Even sa...

Det var aldri noe reelt forslag om egen sponsoransvarlig.

Anonym sa...

Jeg er enig i at vi skulle stått mere sammen til tider.Men da gjelder vel det kanskje mest fotballgruppa,som har kjørt mye sitt eget løp.
Litt av samholdet forsvant vel også, da fotballgruppa på sist årsmøte vedtok at alle lag måtte skaffe penger selv til cuper o.l

Til opplysning er det SIL som har bygd alle anleggene og hallen vår.
Betalt de,og har fortsatt 400 000,- i gjeld på Trollmyra.SIL holder hallen igang,og fotballgruppa er den største brukeren.
Foreløpig har vi drevet hallen med en flott dugnadsinnsats,og jeg håper vi kan fortsette med det.
Den har gitt oss samhold.

Selv om fotballen er den største gruppa,har SIL et ansvar å gi de andre gruppene et godt tilbud også. Hvis f.eks fotballgruppa,som den største gruppa,har noen gode forslag på hvordan HELE SIL kan drives bedre og mer samlet,er det flott!!! Treningsavg dere viste, er forbedringer vi kan se på.

Men husk beslutninger blir tatt på møter,så da er første bud å møte opp. Velkommen

Even sa...

Samholdet forsvant da lagene måtte betale cuper sjøl?? Jeg snakker om å jobbe smartere. Og det er hovedlaget som må ta noen initiativer. Vi kan feks ha et styre. Et budsjett. Styret kunne bestått av en leder pluss to personer fra hver undergruppe. Felles kasserer, felles sekretær, felles sponsoransvarlig osv. Halldrift settes bort til et eget styre.
Det går an å tenke i litt andre baner. Se litt på hva andre idrettslag gjør. Hvordan skaffer de penger? Hvordan er de organisert? Hva får de av støtte? Eier de anleggene selv?
Hvilke tiltak er gjort av hovedstyret for å få opp inntektene?

Fortsetter vi i samme spor med høye utgifter og lave inntekter er vi konkurs om et par år.

Anonym sa...

Vi er inne på noe riktig her og igjen er det greit å ha en forhistorie, men det skader aldri å tenke nytt!!
Det at vi har fått ei hjemmeside som samler alle aktivitetene på et sted er et veldig veldig godt steg i rette retning. Kjerneord her er å vite om hverandre.. Det kan jeg si har blitt helt anderledes for meg også,når det stadig "popper" opp innlegg fra smått og stort som vi alle driver med.
I perioder blir det litt skyttergrav - mentalitet når vi føler at vi verner om våre enkelte særinteresser og særlig da i tider med dårlig økonomi!
Jeg føler personlig at vi er på rett vei til å bli mer samlet i idretten i SIljan og jeg har også stor tro på breddeidretten hvor alle deltar på lik linje.. hvertfall mht økonomisk satsing.
I tillegg er det fantastisk at det ene styrehvervet etter det andre faller på plass og lagleder etter lagledere og trenere etter trenere stiller opp og gjør at vi kan fortsette dette viktige arbeidet med masse solide biefekter for hele Siljan!!
Felles avslutninger og felles julebord mm.. Folkens vi er på god vei til noe stort!!!
La oss bare bygge videre på tanken om å dra skuta i samme retning. Jeg skal hvertfall være veldig positiv til vidre arbeid i den retningen
MVH Espen Ø

Anonym sa...

Reorgainsering av SILs ulike styrer ser på som spennende. Helt enig i at det er lurt å se hva andre idrettslag gjør.

Even sa...

Ang lånet på Trollmyra: Banen kostet 2,3 millioner kroner. Kommunen har bidro med 800.000 kr, spillemidlene 650.000 kr, mens resten er dekket inn ved egeninnsats. Det står så i en artikkel i februar 2006. Greit at det ble lånt til banen, men hvor mye ble det lånt? Er det et avdragsfritt lån i hvor mange år?

Hvorfor ikke bidra med regnskapene til hovedlaget og hallen på nettsiden slik at vi som ikke har peiling blir litt bedre opplyst?

Vedtaket om IKKE publisere hovedlagets møtereferater er jo også merkelig. Til og med kommunenstyrene legger jo all slik info på nett.

Anonym sa...

Kommunen bevilget i 1974

kr 65 000 til diverse investeringer i SiljanIdrettslag. Det er vel endel mer enn i 2007.........
Even

800 000 er litt mer enn 65 000 selv om man regner nåverdi av beløpet i 1974.

BI

Anonym sa...

er vel forskell på anleggsinvest og tilskudd til drift?

Anonym sa...

Penger er penger .

Anonym sa...

Det viktigste er ikke antall styrer eller verv. Det viktigste er at de som er i vervene har et ønske om å være der og ønske om å gjøre en innsats.

har sett og vært i så mange styrer i SIL der kun halve flokken gidder gjøre noe... Desverre...

Anonym sa...

Så enig med JTC

Anonym sa...

Er det noen i hovedstyret som kan gi en fornuftig forklaring på hvorfor ikke regninger og hovedlagets styrereferat m.m kan offentliggjøres på vår utmerkede nettside? Det hadde blitt mindre misforståelser og greiere å se hva spm rører seg etc.da!!
Bare ved å opplyse og informere kan vi komme videre i samarbeidet og motivere "ivrige sjeler" til å yte enda mer!!
MVH Espen Ø

Anonym sa...

SÅ det er klart. Hovedstyrets møtereferater har blitt lagt ut på hjemmesida. Even har gjort det.
Det er nesten merkelig at selv ikke Even husker det, men VI glemmer alle mann.

Så det er vel greit å sjekke litt rundt dette før enn hiver seg på kritikk-bølgen.

Nå er jo også hjemmesida gjort om på. Derfor har vel siste referat fra hovedstyremøte havna et eller annet sted. Referatet fra SIL styret kommer straks (jeg husker dessverre ikke hvordan).

Anonym sa...

Litt artig å sitte litt på sidelinjen og ha erfaring og historikken med meg. Vi har et styre Even.Det er Hovedstyret.Der er alle gr repr med hver sin person.I tillegg har SIL styret sine møter med sitt styre som fotball og ski mm har sine møter. Budsjett er felles(faktisk) Sil syr inn gruppene i sitt budsjett og dette gjøres hver høst. Det er som i Stortinget(he he) Gjelder være på banen .Gruppene må ha egne budsjett og regnskap:Synnes egentlig ikke det er så vanskelig.Enig med Jan Tore. Organiseringen er helt ok(har i allefall ikke noe bedre forslag).Det er personer det kommer an på.

Even sa...

Vi har ikke et styre, men vi har et hovedstyre. Som har masse å gjøre kun med halldrifta. Du kan heller ikke kalle budsjettet for felles. SiljanFotball fakturerer SiljanILhovedstyre og omvendt. Jeg sier ikke det er vanskelig. Men det kan gjøres smartere.

Slik det er i dag jobber hver gruppe for seg sjøl. Skigruppa med egene drakter og sponsorer og SiljanFotball jobber for seg og sitt.

Hovedlaget kan innimellom ta tak i undergruppene og si SÅNNE DRESSER SKAL SILJANIL HA!!!

Og da måtte både ski, fotball og alle andre retta seg etter dette. Med mindre det var en rosa trikot...........

Anonym sa...

En forandring av SIL som organisjasjon må skje ved et forslag til SIL årsmøte. Dersom forslaget er bra begrunnet, vil vel årsmøte kansje godta det.

Men føler at SIL som organisjasjon egentlig er bra, men kan sikkert også gjøres bedre.

Hvorfor ikke komme med et konkret, velbegrunnet forslag til årsmøte om organsisering av SIL da Even???

Og en felles utformet dress er jeg for, da jeg har 3 aktive barn i SIl og 2 av de er med i både langrenn og fotball.. men husk at bruksområde er forskjellig, langrenn krever en annen type dress. Men farger/logo/reklame mm kan jo helt klart være felles,enig der... Tror jammen jeg har nevnt det tidligere, fellesskapsfølelse og samhold..

Anonym sa...

Det burde vel ikke være Even alene som skal "komme med et konkret, velbegrunnet forslag til årsmøte om organsisering av SIL" J.T., men representanter fra Hovedforeningen, Siljanfotball,Skigruppa,etc
E.Ø

Anonym sa...

Det er det samme om forslag til årsmøtet kommer fra en enkelt person elller fra
undergruppe/utvalg.

Det viktigste er at det faktisk kommer forslag når noen ønsker noe forandret. Og det gjør hvertfall Even og kanskje du også, så da bør dere jobbe for å gjennomføre og skrive ned et slikt forslag da. Og evt forankre det i fotballstyre el...

Ser fram til årsmøtet i SIL 08, bør jo komme flere enn de 13 som var der sist hvertfall...