27. mars 2008

Tankekors for skisporten

Etter å ha vært med på endel renn både i hopp og langrenn i vinter føler jeg at betrakningene fra Skipresident Seeberg stemmer med godt med min virkelighetsoppfattelse av situasjonen. Dette etter å ha vært på endel større renn i vinter på gutte/jentenivå. Skipresidenten skriver "

"personlig er jeg skremt av det kostnadsnivået som avanserte opplegg ofte fører til i de yngste årsklasser.Opplegg svært likt de med store ambisjoner.Det er jo normalt ikke andre til å betale for trenere og opplegg enn brukerne selv(les foreldre).Derfor har jeg i mange år sett med bekymring på hva det koster å ha en utøver- selv i de yngste klassene i alle våre grener.Og det blir bare verre. Enten vi liker det eller ikke ligger mye av frafallet på 13-14 års alderen her.Mange har ikke lengre råd- og de som har det vil ikke prioritere konkurranseidretten dersom ikke resultatene er svært gode.Ikke lett å gjøre noe med, men vi må forsøke.

Beste måte å påvirke dette er å sørge for at klubben blir attraktiv med attraktivt miljø,sosial møteplass at tilhørigheten blir viktigst enten du er god eller dårlig,godt eller dårlig utstyr,god eller dårlig økonomi"

Skigruppa i Siljan har forsøkt å gjøre noe med den økonomiske biten og investert i mye utstyr til lån .Hoppski,støvler,dresser,rulleski,støtte til samlinger og noen store motivasjonsrenn.
For hopp sin del vet vi at ski,støvler,bindinger, dress nytt for en 13 åring koster over 10 000 kr. Det sier seg selv at dette må gis støtte fra klubben til utstyr eller aktivitet ellers så vil aktivitet dø ut.
I langrenn er det og kostbart, men dog ikke på det nivået i den aldersgruppen.
Etter å ha erfart standarden på satsingen i div team så skjønner jeg gods Skipresidentens bekymring.

Vi får forøke å "henge med" etter beste evne uten å se oss blinde på resultat, men fokusere på glede, miljø og opplevelser.På sikt vil kanskje resultatene komme av seg selv.
For å få til dette må man faktisk ha godt utstyr.Derfor endel investeringer og støtte til våre yngste.

1 kommentar:

Anonym sa...

Langrenn er dyrere for en 14 åringer enn 10.000.

Klassiske ski 2 par, skøyteski 2 par, bindinger til ski, klassisk staver, skøyte staver, skidress, klassiske sko, skøyte sko, kombi sko til pursuit renn. Skismøring. I tillegg kommer jo rulleski, skøyting og klassisk..

Fullpris for et par skistaver er kr 2.199,- for de dyreste typene.. Fikk 70% på MX sport igår, da går det an faktisk.. Men en 14 årign trenger ikke sånne staver, men kan heller ikke gå rundt i busserull og bambusstaver... en mellomting er greit..

Men det er vel anvendte penger uansett, så lenge ungene trives og har glede av idretten sin..