7. mars 2008

Skjærgårdssprinten 6. mars 2008

Torsdag kveld arrangerte Nøtterøy if kveldsrenn i Borgen, Svarstad. Det var fellesstart, fristil. Fra Siljan stilte det 3 løpere, her kommer et kort referat.

Vemund Gurholt stilte i M18 år. Klassene fra 15 år til og med 18 år gikk sammen, 5 km (3 km + 2 km) Vemund åpnet meget godt, gikk kontrollort og inn til runding etter første 3 km var han nr 5 og skulle starte kjøret. Så gikk han feil!! Ville inn til mål den gutten, måtte snu, under et gjerde og vips så tapte han både fart og konsentrasjon. Likevel et flott gjennomført løp på 15,16, litt over minuttet bak vinneren i 18 års klassen. Trekk fra et halvt minutt så ville nok det vært Vemunds tid uten feilnavigering!

Willliam Christensen gikk 3 km i G 14 år. De startet sammen med G 13 år. William kom greit ut midt i feltet, forserte 3-4 løpere i første bakke via ytre sving. William gikk deretter et jevnt godt løp, spesielt i langbakken oppover tok han 4 løpere i et jafs og var kun få sekunder bak nr 2 på toppen. innover mot mål er det flatere og de to i tet seg jevnt fra han. Likevel en flott 3. plass i 14 årsklassen, og alle 13 åringene bak han, meget godt. Tiden 9,01 - 26 sekunder bak vinneren.

Joakim Christensen G 12 år. 25 viltre 12 åringer samlet på startstrek. Joakim hadde selvfølgelig havnet i bakerste rekke. Kom greit igang, men mange folk og trangt om plassene, likevel jobbet han seg fornuftig fram i feltet. i brattbakken rett før halvgått løp var han i ryggen på andremann. Vinneren er suveren, men Joakim lå sammen med en gruppe på 4 løpere. Joakim lå egentlig bare å lurte. I spurten inn mot mål ble det trangt, han ble presset helt ut mot gjerde, men med et tigerbyks fikk han hivd frem høyrebeinet og delt 3.plass!! Utrolig god finish. Tiden 7,08. Han var 19 sekunder bak vinneren og 1 sekund bak andreplass.

Fellesstart er kjempeartig å se på, egentlig burde flere idrettsinterreserte Siljan folk ta turen på sånne renn. Til lørdag kl. 11 er det sprint klassisk på Jarseng, velkommen!!