6. november 2006

Ønsker vi A-lag i Siljan?


Det gjør sikkert endel fotballintresserte i Siljan. Både damelag herrelag.

Men det er et faktum at satsing på A-lag koster penger. Man stiller naturlig nok høyere krav til treningsbaner på vinteren og til trenere enn de yngre lagene. Men dette koster. Rundt kr 1000 pr time i baneleie og 30-50000 kroner for en trener i 4 div er helt vanlig. I tillegg kommer treningsleire. Jeg tar ikke mye feil når jeg sier et A-lag i 4 div koster SiljanFotball rundt 100000 kroner pr år. I år er det brukt cirka 40000 kroner på et A-lag som spiller i 6 divisjon. Og det er uten at jeg har tatt med lagspåmeldingen på kr 5000 og rundt kr 10000 i dommerhonorarer.
Det er mer enn alle lagene har fått tilsammen. Det kan ikke SiljanFotball fortsette å betale.

Hvordan kan vi finansiere A-lagene? Enkleste er selvfinansiert av spillerne. Et budsjett på 40000 koster med 20 spillere ikke mer enn kr 2000 pr spiller pluss treningslisensen til Siljanfotball kr 1200 og lisensen kr 170 kommer man ut med ca 3400 kr i året. Og det er en rimelig hobby. Spør en aktiv skiløper eller hopper hva de bruker i året. Eller spør pappa`n deres:)


Dette er ikke fordi jeg ønsker å rasere seniorfotballen i Siljan som jeg har blitt beskyldt for, det er kun fordi jeg mener vi bør rette fokus på hvordan vi i SiljanFotball bruker fellesmidlene våre. Disse bør brukes til langt andre og viktigere ting enn drifte enkeltlag.

A-laget på bildet hadde nok ikke samme krav til treningsforholdene:)

Even E

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vi må gjerne satse på A-lag i Siljan. Det er ikke det jeg er i mot. Poenget er hvilke penger skal brukes? Det er ikke riktig å bruke fellesskapets midler til en slik satsing. Hvem skal skaffe et A-lag pengene de trenger? Er det treningsavgiften til Lars på 7 år som skal brukes? Vis meg hvor pengene er..

Anonym sa...

Ja. Helsvart har det jo ikke vært hverken i Gjerpen,Fossum eller Skiens Grane da. Det er ønskelig med A lag i Siljan, MEN de som vil og ønsker må faktisk yte noe for det. Husker selv min tid i 3 div .Da var leg leder SIL og dyttet ikke så ren mange ganger medlemskontigent og treneravgift ned i bagene. Ikke populært, men det må sies.Det koster og vil man så vil man. Ikke alle ser hva det koster og ønsker ikke engang å betale 1000 kr for en hel sesong med dommer og bane .Da må man som Even nevner vurdere .Er det interesse nok ?

Anonym sa...

Siljan vil nok aldri vil få noe A-lag av klasse. Til det er vi for få sjeler her i bygda. Vi vil forbli en del av breddefotballen i Norge. Og det er helt greit for meg.

Men vi kan innimellom ale opp enkeltspillere av høy kvalitet. Disse går ofte til klubber med større ressurser i 16-17 års alderen. Det mener jeg er helt riktig hvis man satser seriøst på fotballen.
La oss forsøke å ha et godt tilbud til og med juniorlagene.

Etter junior blir det hobbyfotball i 5/6 divisjon, eller du reiser til en klubb med høyere ambisjoner og større ressurser.

Anonym sa...

Må jo være mulig å få til ett a-lag i siljan.Var det ett veldig stort problem før de automatene kom å få tak i penger? A-laget har også vert med på å stryke ca.40000kr de hadde krav på et år i 3.div.Så det var ikke bare negativt i de årene.Nok om det.Reseultatene av et a-lag i 6.div ser en jo gjennom at de unge spillerene ikke gidder å spille der.A-laget burde være flaggskipet og en skulle være stolt av å spille der.Sånn blir det ikke om en er i 6.div.Da må det satses litt.

Anonym sa...

Ja men hvilke penger skal brukes til satsingen? Det er hele saken. Man må gjerne bruke 1 million i året på A-laget bare de skaffer pengene sjøl og ikke belaster SiljanFotball.
Er det meningen at foreldre på aldersbestemte lag skal jobbe dugnad og at en del av disse pengene går til A- laget? Eller er det treningsavgiftene vi skal bruke?

Nei. Spillerne på laget må selv betale kostnaden. Slik er det i Gjerpen, Stridklev, Gulset, Fossums damelag og andre klubber det er naturlig å sammenligne seg med.

A-laget i Siljan har interesse for dem som spiller der og noen veldig få andre.
Det er et faktum

Anonym sa...

Siljan fotball er en klubb og har bestandig vert det.Må huske på at så å si alle som spiller på a-lag i dag har spilt i siljan siden de var 6-7 år gamle.Og våres foreldre har vert med på den samme dugnaden som er nå.Og spillere har vert med på å stille opp på dugnader om det har vert å selge lodd,målaksjer,trille vogner og pakke varer, vareopptelling ol.Dette er sikkert mulig å få til igjen.Konsekvensen er jo at alle lag må ha sitt budsjett.Det jeg mener er at hvis en er tro mot klubben sin og spiller lenge nok får alle utbytte av den "skjeve" fordelinga til a-lagsfotball.

Anonym sa...

Dropp dugnadsmaset. Veldig få gidder i 2006 jobbe for andre enn seg sjøl og sine nærmeste. Sånn er det bare. Ellers så var det ikke veldig mange spillere på trening og kamp 2005 sesongen i 4 div.
Ser ikke ut som det betyr så mye hvilken divisjon dere "spiller" i.....

Anonym sa...

Flott hvis man kan få til et seniorlaug. Vi i Styret tar mer enn gjerne imot innspill. Hjelp oss gjerne å få dem gjennomført også.
Siljan er ei lita bygd. Rekrutteringa til A-laget vil være variabel. I 2005 hvor Siljan spilte i 4 div var det lite med spillere både på kamp og trening. Virka ikke som det spilte noen stor rolle hvilken divisjon de var med i.
Vi vil ha enkelte årganger med mange spillere, og vi kan ha flere år hvor vi vil ha få spillere.

Men tilbake til hovedspørsmålet. Hvem skal betale for Siljans A-lag?
Er det treningskontingenten til unger i bygda som skal dekke A – lagets busstur til Drangedal? Det kan ikke være meningen….

Anonym sa...

Gjør som andre lag, kommer selv fra en klubb i 4 div. Vi må stå for transport selv (vi er jo gamle nok til å kjøre), skal vi ha noen ekstra kroner i kassa så må vi jobbe for dem selv (MÅKET SNØ FRA TAK I VINTER, GOD TRENING FORRESTEN)

Anonym sa...

Dugnadånden må opp!!! Enig med Kenneth, den var bedre før. Saltbua skulle a-laget ha revet i 3 mnd nå, kan det være så vanskelig. Men jeg vil ikke ha at hvert enkelt lag skal skaffe inntekter til "sitt" eget lag. det mener jeg faktisk er litt for mye egoisme.. Det dreper dugnadsånden det.
Nei, få en som kan sette dugnadene i SYSTEM, da blir det fart på det.. Laget ditt skal gjøre 2 dugnader i året på tilsammen kr 10.000- er ikke det gjort, glem å få støtte.. Hadde nok blitt litt mindre aktuelt å snike seg unna da..- SYSTEM må til.. Se forøvrig dugnadstilbud på hovedsiden til sil - vedhogst..

Det A-laget alltid har vært dårlige til er å betale treningskontigent.. Uten mas og purring 1000 ganger fra oppmann, hadde vel kun halvparten betalt.. Shame!!!

Må vi vente til 2007 før saltbua blir revet og det blir innbytterbokser av den??? jeg bare spør..

Anonym sa...

Dugnadsånden viste seg når saltbua omsider skulle rives. Var hele 3 spiller tilstede på dugnaden:)

Anonym sa...

Fikk en kommentar på om jeg var inne på Siljan siden. Det har jeg ikke vært før nå. Bare så det er klart Jan Tore, jeg er ikke king kenny. Når det er sagt er det jo en interessang diskusjon. Viktig å opprettholde A-laget. Men og viktig å sette visse krav. Blir for dumt at en A-spiller skal punge ut med masse penger for å spille, men en A-spiller som ikke gidder å jobbe dugnad bør betale endel. Siljan bør ligge i 4. div og med noen enkle grep bør det være mulig i løpet av kort tid. Dere har nok av gode spillere nå. Bare få alle til å yte litt mer enn i år. Det er jo flaut å måtte avlyse kamper pga for få spillere.

Anonym sa...

AT A-laget har fått 60.000 i år skal bli et artig punkt på årsmøte å overvære. Er det Hudini som skal legge frem denne summen? Jeg har handlet det som er å handle for A-laget i 2006 og jeg har handlet: 1 ekse ispose, 1 ekse teip, 2 par keeperhansker. Koster dette 60.000 så bør klubben gå inn på en kontrakt med en butikk... Vi har betalt draktene våre selv, vannflaskene våre selv. Vi søkte om 3000 til en buss for å få til noe sosialt på en birtekamp. Styret bevilget 1500,- dette ble for dumt så vi ventet heller med disse til avslutningen vi hadde i okotber. A-laget består og jeg tror vi kan få det bra også økonomisk, men klubben vil nok tape på at A-laget fiksr sine egne sposnorer for det er et lite marked.. Husk det alle dere jordnære som ønsker alle vel her i Siljan. LOVE PUMA

Anonym sa...

Det er leid bane for kr 30000. Hvilket lag er dette? Du og Ernst skal ha 7500 kr for ”trenerjobben” jfr. Ernst. Det koster kr 5200 å melde dere opp i 6 divisjon og cirka kr 10000 i dommerutgifter. I tillegg søkte dere om penger til busstur til Drangdal…..Fikk 1500 mot min vilje. Hvis disse tallene er feil så fint for dere, da blir muligens overgangen mindre neste år.
Jeg har bedt organisasjonssekretær om å se alle automatinntektene vi har hatt de siste årene. Jeg fikk tallene fra 2004 til i dag. Fotballgruppa har brukt opp nesten 800 000 kroner på rein drift.Fra 2004. Minus en oppgradering av Fagerlund på 150 000. Jeg har skrevet en artikkel om bruken av penger i fotballgruppa. Har ikke publisert den ennå.