8. juni 2009

En oppsummering av vårsesongen, J16

Med seks seiere og en uavgjort har J16 har hatt en kanonstart på denne sesongen, og pr 1. juni topper vi tabellen. Vi har tidligere år brukt litt lang tid på å "komme i gang", så dette er nye takter for laget - og det kan en trener like!
En kort oppsummering:

Siljan-Skarphedin: Skarphedin er ett av lagene i vår pulje som er helt nye for oss, og det er alltid spennende, og litt skummelt, å møte ukjente lag. Fra min karriere som fotballspiller var det alltid en utfordring å møte Skarphedin, og det skulle det vise seg å bli denne gangen også. Lagene var veldig jevne og fulgte hverandre hele veien, men Siljan gikk av med seier 4-3. Scoringene kom ved Anniken Tveitan (2), Charlotte Holtan og Kristina Espeseth. Dagens innsatspris gikk til Elise Lykseth og Åshild Gurholt

Skidar 2-Siljan: Det er mange år siden vi møtte Skidar, så vi visste lite om dette laget. Vi tok imidlertid fort føringa på kampen, og de første 20 minuttene foregikk det meste av spillet på Skidars banehalvdel. Vi hadde sju-åtte store målsjanser, men det skulle gå nesten halvtimen før det første, befriende målet kom. Selv om vi stort sett styrte hele kampen lot vi Skidar komme litt for lett til, og da det gjenstod 10 minutter av kampen, og vi ledet 2-4, scoret Skidar med et nydelig langskudd fra 25 meter. Med nervene litt i helspenn ble likevel sluttresultatet helt fortjent 3-4 til Siljan. Siljans mål kom ved Edith Hem Næs, Anniken Tveitan, Charlotte Holtan og Silje Jenssen. Innsatsprisen gikk til Anniken Tveitan.
Urædd 2-Siljan: Nok et "ukjent" lag, med mange unge spillere. Det ble veldig mye fokus på hvorvidt spillertrøya skulle være oppi shortsen eller ikke, da dommeren truet med gult kort dersom skjorta ikke var "på plass". Jentene ble til tider mer opptatt av å være riktig kledd enn å fokusere på spillet, men vi vant 2-1, også denne gangen fullt fortjent. Siljans mål kom ved Silje Jenssen og Charlotte Holtan, og innsatsprisen gikk til Mari Hole.

Siljan-Stridsklev: En jevn, spennende kamp der uavgjort 1-1 var et helt greit resultat. Scoring ved Silje Jenssen og innsatspris til Kristina Espeseth.
Fossum 2-Siljan: Det er alltid en viss spenning blant jentene når vi skal møte Fossum, som i mange år har satset stort på jentefotballen. Denne gangen måtte undertegnede være hjemme pga eksamenslesing, og Morten Aadalen skulle ha ansvaret for jentene. Pga blant annet skader møtte vi med kun 11 spillere, hvorav ei var usikker på om ho holdt hele kampen pga sykdom. Fossum var så sporty at de tilbød seg å låne oss spillere (de stilte med 17 jenter!), men dette takket vi nei til. Og med en ukuelig innsatsvilje tok vi med oss en 1-3 seier hjem til Siljan. Fantastisk lagmoral og kampvilje! Hattrick av Silje Jenssen, som også fikk innsatsprisen.

Siljan-Drangedal: Dette laget hadde bare ett poeng mindre enn oss, og vi forventet derfor en tøff kamp mellom to jevngode lag. Slik ble det ikke! Siljan tok føringen fra første spark på ballen, og dominerte fullstendig. Tidlig press på ballfører, flotte innlegg fra kanten, gode gjennombruddspasninger, superraske spisser, et solid forsvar og ikke minst en midtbane som vant alt av dueller - dette blir det underholdning av! Aldri har jeg sett laget spille bedre, og da dommeren blåste av kampen var resultatet solide 5-0 til Siljan. Målene kom ved Silje Jenssen, Stine Eriksen (2) og Anniken Tveitan (2). Innsatsprisen gikk til Stine Eriksen og Mari Hole, selv om dette var en solid lagseier!

Fyresdal-Siljan: Den lengste turen denne sesongen, ca tre timer en vei, og uten noen trener med. Da er det godt å ha foreldre som tar ansvar! Siljan dominerte denne kampen, men fikk ikke satt de avgjørende målene før i de siste minuttene av kampen. Sluttresultatet ble 2-6 til Siljan, og førsteplassen på tabellen viser at Siljan så langt har vært det beste laget. Scoringer ved Silje Jenssen (4), Anniken Tveitan og Charlotte Holtan.
Vi har hatt en bra oppkjøring før denne sesongen, og jentene er bra trent. Mange timer med kondisjonstrening i vinter har gitt resultater, samtidig som det sosiale miljøet i gruppa er utrolig flott, og nok avgjørende for at jentene presterer så bra som de gjør.

En STOR takk til Maja Røssum og Marthine Høhrbye fra J14, som har vært med oss på de fleste kampene. For en innsats, og for noen fotballtalenter - rett og slett imponerende! Ingen tvil om at det er mange talenter på jentesida i SiljanFotball.

Nå gjenstår det to kamper denne vårsesongen, og til helga tar vi en kosekveld sammen med J19, der vi lager taco sammen, og feirer at jentene i 10. klasse er ferdig med muntlig eksamen....