15. mai 2006

Gedigent underskudd i SiljanFotball

Det går mot et gedigent underskudd i SiljanFotball.
Underskuddet hittil i 2006 er på mer enn 120000 ETTHUNDREOGTYVETUSENKRONER. Til tross for at vi har hatt inntekter fra automaten på hele 80609 kroner.
Fotballgruppa vil ha møter med Hovedstyret for å se hvordan dette kan løses med minst mulig skade.
Regnskapet vil bli lagt frem så alle kan se hva pengene er gått til så snart vi har gått gjennom det med Hovedstyret i SiljanIL.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Skal kiosken være åpen i år??
Har vært på noen kamper på Trollmyra... seinest i kveld. Det var faktisk endel tilskuere!! Tror fotballgruppa kunne tjent noen penger på holde kiosken åpen... eller er økonomien for god??

Anonym sa...

Tror nok det er MEGET viktig Å STYRE økonomien.Ha oversikt. Ting går IKKE av seg selv.Alt er ikke mulig å få til.Ingenting heter MÅ.Orgsekretær har oversikt og bør rådspørres.

Anonym sa...

Hvorfor kan man ikke lære av tidligere hendelser? Fikk nesten hjertefeil da jeg åpnet denne siden idag. Gedigent underskudd!!!!! Jeg må si at jeg er rystet over hvor lite kunnskap det ligger hos folk når man kan gå i samme felle år etter år etter år. I 2004 og 2005 var jeg leder av siljan fotball. Og hver vår ble styret i fotballgruppa møtt med denne type vulkanutbrudd. Fotballen har et regnskapsmessig underskudd hvert eneste år frem til mai-juni. Men fotballgruppa har penger på bok som tilsvarer over 100.000,- I juni-juli kommer alle inntektene til fotballgruppa i form av treningsavgifter. Før dette er det bare utgifter. Ta å lær nå for en gang skyld. Ikke nødvendig å drepe gnisten til alle frivillige med denne typen overskrifter. Ihvertfall blir jeg bare provosert og ikke noe annet. Fotballen bruker hodet på alt av økonomiske disposisjoner. Tror dere detvalgte fotballstyret er så udugelige som en kan få inntrykk av så hadde jeg som styremedlem vurdert plassen min. Ikke noe motivasjon til møysommelig jobbing når en bare får negative ting slått opp. Skryt kommer i små doser på et styremøte. Sjekk med kasserer og leder av fotballgruppa før det skremmes om dårlig styring. Vi bør ha lært nå....
Johnny Tiochta

Anonym sa...

På årsmøte for idrettslaget ble det bestemt at årets overføring til fotballgruppa skulle være på 80.000,- Har de pengene blitt overført nå??? Dette er også med på å skape en ubalanse for fotballgruppa på denne tiden av året med lite inntekter og store påmeldingskostnader til kretsen. Hadde hovedstyret gjort denne overføringen litt fortere ville tallene sett noa annerledes ut. Hvorfor det er lettere å klage enn å overføre vet ikke jeg, men det skjer også vært år....

Bare noen tanker rundt fotballen og dens økonomi.

Johnny Tiochta
PS: oppfordrer andre til å bruke navn også. kRITIKK BØR KOMME MED ET ANSIKT ELLER ET NAVN. VANSKELIG Å TA LØSE ORD PÅ ALVOR...

Anonym sa...

Prøver på en kortfattet forklaring på underskuddet:
Penger som lag samlet inn til dugnad i løpet av 2005 OG skal tilbake til et/to bestemte lag, er ikke ført som utgift i 2005, derfor blir det ett visst underskudd når pengene blir utbetalt i 2006... ellers også stort sett enig med Puma, utgiftene kommer før inntektene i "fotballåret.."
Men SIL leder, org sekretære og fotballstyret tar et møte og ordner opp i dette..

Anonym sa...

Flere tanker om økonomi
Årets underskudd i Fotballgruppa blir litt spesielt. Det er nok mye høyere enn det bør være sett i forhold til at budsjettet er mye lavere enn i 2005. Jeg mener fotballen i Siljan holdes kunstig i gang med automatinntekter. Og det er litt farlig. Det er et stort fokus på dette med spilleavhengige, og mange jobber hardt for å bli kvitt automatene. Etter min mening bør kanskje budsjettet i fotballen være treningsavgiften pluss tilførsel fra Siljan IL. Det vil si 250-300000 kroner. Er det mulig å vedlikeholde anleggene og melde på lagene for en slik sum? Skal lag gjøre noe ekstra må det selvfinansieres. Ref Gjesteboka ang Gjerpen og Stridsklev. Disse pengene bør kanskje ikke innom fotballgruppa i det hele tatt? Ellers så er jo meningen med å kunne kommentere artikler å skape litt debatt. Nye innspill kan igjen føre til ideer. Debatt som går på sak og ikke personer er konstruktivt.
Hilsen Even Elseth

Anonym sa...

I alle fall litt liv her og mange gode poeng!DET er fint at oppegående folk er HER. Tror nok fortåelsen av økonomi og drift er til stede der det bør være(håper det).Det er riktig som Johnny sier. Fotballen får inntekter utover året, men det skader ikke å se på NOEN av utgiftene som ramler inn.Det er riktig det Jan Tore sier og. Tankene til Even synnes jeg er fornuftige.Er det lag som skaffer seg inntekter og ønsker å stå kraftig på så la det dryppe tilbake,men drift anlegg er et fellesansvar og må dekkes opp med bla treningsavgifter.Maser igjen om automatinntekter. Alle vet vel at de MÅ man være forsiktige med å legge inn i driften!!! Hilsen Rolf(mener å vite litt om drift laget selv om mange nok mener jeg er litt defensiv).Når alt dette er sagt. Flott med siden til SIL nå. Morsomt.Takk Even og JTC(det er vel dere ?)

Anonym sa...

Ser med meget stor glede engasjement rundt fotballen sin økonomi. Det har fotballstyret og vi som har jobbet med økonomien etterlyst i flere år. Jan Tore og jeg møter på møte til fotballen den 29.05. Vi ønsker da å gå nøye mellom regnskap og budsjett. Håper inderlig at hele fotballstyret møter den dagen.
Hilsen Heidi, org.sekretær

Anonym sa...

Hvordan skal fotballgruppa klare seg uten automatinntektene?(ca 250000 kr)Hva skal vi prioritere og hva skal kutte ned på? Skal fotballgruppa kansje kun drifte anleggene, betale dommerutgifter og lagspåmelding til serier?

Anonym sa...

Forslag til utgiftssiden i SiljanFotball 2007.
Dette er etter min mening de nødvendigste utgiftene til SiljanFotball:
Dommerutgifter kr 25000, Idrettsmatriell kr 50000, Påmelding av lag kr 45000, Lønn Fagerlund kr 15000, Lønn Trollmyra kr 15000, Kurs kr 10000, Kjøregodtgjørelse trenere kr 30000, Porto tlf kr 5000, Grusbanen kr 45000, Drift Fagerlund kr 25000, Drift Trollmyra kr 25000. Totalt utgifter på kr 290000. That`s it….
Alle eventuelle automatinntekter settes på bok. Stram budsjettstyring.
Hilsen
FinansAnalytikerAustadveien149

Anonym sa...

Flott å se at så mange engasjerer seg i økonomiske spørsmål i fotballgruppa, men ikke like flott at det blir satt så inn i granskauen negativ fokus på alt. Siden det er så mange sterke meninger ute å går vedrørende økonomien i fotballen, synes jeg det er rart at ikke flere meldte seg frivillig til å styre med økonomien i år. Det er hvert år vanskelig å få folk inn i styret, men likevel hvert år mange som har veldig sterke meninger. Merkelig. De som sitter med økonomien, har gjort det i flere år og har derfor naturligvis peiling på hva de driver med. Et underskudd er selvfølgelig aldri noe pent syn på papiret, men for at vi skal rette det opp igjen fortest mulig, er det i alle fall ikke negativitet vi trenger. Vi i styret sitter på frivillig basis og gjør vårt beste, hele tida. Det er mye jobb og forpliktelser. Hvis det fortsetter med denne negative vinklinga, forventer jeg å se veldig mange som melder seg frivillig til å tre inn i styret neste år. Og bare så det er sagt; vi i styret er smertelig klar over at automatinntektene en dag vil forsvinne, jeg følger selv rettsaken. Nettopp det er en sak vi i styret må tenke på, så vi eventuelt ikke skaper problemer for neste styre. Her må vi egentlig være litt føre var. Det er flott at det blir debatt rundt dette egentlig, så folk kan utveklse tanker og ideer rundt det. Greit for oss i styret som kanskje ikke har så mye erfaring fra økonomi og denslags.
Håper vi alle kan prøve å ha en positiv holdning til fotball og økonomi fremover, det har mye å si for vilje og innsats.