8. april 2008

Sykkelturtips: "Flomveien"


Sykkelsesongen er i gang og Siljan har mange fine sykkelrundturer. "Flomveien" er et tips til en fin treningstur. Muligens litt lang for en ettermiddagstur, men fin som helgetur. Jeg har brukt alt mellom 1 og nesten 2 timer på turen. Man klarer det vanligvis greit på 1,5 timer.

Hvis du starter ved auton så går turen nordover forbi kirken og Søntvedtkollen. Ved gamle Vestby kolonial i Opdalen tar du til venstre og forbi bedehuset. Derfra sykler du det man kaller Flomveien. Navnet kommer av at dette er veien Opdølingane kjører når flomvannet stenger den vanlige veien.

Flomveien er småkupert i 4-5 kilometer før det blir en del bakker opp mot Siljan skisenter. Fra skisenteret er vel de fleste kjent, men for at turen skal bli 23 km sykler man til Solvika. Derfra riksveien ned til Sandtaksvingen. Så rett fram mot Kvelde og til venstre i Haugenkrysset.

Når du etterhvert er fremme ved auton har du tilbakelagt 23 kilometer i mye bra sykkelterreng.

4 kommentarer:

Anonym sa...

takker for tipset om sykkelruten.
noen som er interesert i felles turer på søndager??

Trond

Anonym sa...

Jada. Det er jeg, men litt tidlig ennå. Turstart søndager kl 0800 pleide vi å ta for et par år tilbake. Opp til Grorud, Romsdalen rundt Lystjern er en fin runde Breivann, Stortjern likeså. Litt kortere er den rundt Haukesjø, Movann, Gorningen. Mange muligheter. Rolf

Even sa...

En utfordring med slike fellesturer er å legge hastighet, varighet og lengde slik at det passer flest mulig.
Jeg var med på noen turer i "Bedriftskarusellen"
tidligere og det var definitivt ikke moro for oss dårligst trente...

Anonym sa...

Jeg er enig med deg even at det må være tilrettelagt både for godt trente og ikke så godt trente syklister.PS: si ifra her inne når 1 trening starter da og håper vi kan få til noe fellestreninger utover våren og sommeren.Trond