28. april 2008

Da er vi i gang!

Årets sesong for J16 ble sparket i gang med hyggekveld hos Annette Hovstø. Vi hadde en veldig koselig kveld med hjemmebakte pizzaer fra foreldrene, en mengde bilder fra tidligere kamper og turer på storskjerm, og masse latter. Av i alt 26 jenter var det hele 22 som møtte opp denne kvelden, og dette vil vi nok gjøre til en årlig begivenhet. Styrkende både for lagmoralen og samholdet!

Første kampen for J16 11er-laget ble spilt i kveld, mot Bamble på Rugtvedtbanen. Dette er vår første sesong i J16, og med spillere født i 1993 og 1994 forventer vi oss en tøff sesong. Bamble stilte med jenter født i 1992, med unntak av to eller tre spillere, men Siljans jenter lot seg ikke skremme av det!

Fra første spark på ballen gjorde Siljan det klart at vi gikk for seier, og tok kjapt grepet på kampen. Vi spilte god fotball, med godt lagspill, mange fine løp og gjennombruddspasninger, og Bamble fikk aldri ro til å spille ball. Spissene, Anniken Tveitan og Ann Susann Aadalen, var en stadig trussel, og midtbanen vant så og si alle dueller. De få gangene Bamble kom over midten ble de kontant stoppet av en meget god forsvarsrekke, anført av Stine Tveitan og Mari Hole. Godt ut i 1. omgang tok Siljan ledelsen, etter et skudd fra Anniken. Målvakten så ut til å ha kontroll, da hun glapp ballen og den trillet mellom beina og i mål. 0-1 var også resultatet ved pause.

I begynnelsen av 2. omgang virket det som om Siljans jenter senket skuldrene vel mye, og gav dermed Bamble muligheten til å trille ball. Det kunne fort blitt en utligning i denne perioden, men Elise Lykseth var sikker i Siljans mål. Etter 20 minutters spill overtok Siljan føringa igjen, og styrte resten av kampen. Anniken ble den store helten denne kvelden, med hat-trick. 0-2 kom etter et skudd der målvakten måtte gi retur. Anniken var helt korrekt plassert og satte ballen til side for målvakten. 0-3 kom etter en gjennombruddspasning fra midtbanen. Anniken gjorde som treneren har mast om i hele vinter; med et flott mottak med vending dro hun seg fri, og satte ballen perfekt og knallhardt i lengste hjørne.

Dette lover bra for sesongen, og vinterens trening ser ut til å ha gitt resultater. Dagens innsatspris gikk til Anniken, men dette var helt klart en sterk lagseier. Flott jenter - jeg gleder meg til resten av sesongen.

Fotoapparatet var til reperasjon denne dagen, men vi kommer sterkere tilbake med bilder fra kampene. Vedlagt ligger bilder fra hyggekvelden, og også gode minner fra 2005, da jentene var små og søte. Nå er de bare søte...