20. juni 2007

Hva gjøres med Trollmyra?

SiljanFotball hadde i dag et møte med anleggsgartner Steen-Hansen på Trollmyra.
Han var overhodet ikke bekymret over at banen ikke blir bra igjen.
Det som er gjort i dag er at allt gammelt dødt gress og all annen skit som har ligget på banen er revet opp og fjernet . Kalles vertikalskjæring. Virkning på banen omtrent som når du grer håret alt for hardt med en kam. Hvis man greier seg da... Dette for at det skal komme luft til gresset og for å rette banen.

I morgen blir banen sådd. Det skjæres noen spor i banen og man sår oppi disse sporene. Frøene ligger dermed godt beskyttet. I følge anleggsgartneren kunne vi spillt på banen umiddelbart! Etter såingen blir banen "dresset" med fin sand.

Siden Trollmyra er så langt nede må det såes også en gang til høsten. Dette krever ingen begrensning i bruken. Spill gjerne samme dagen!
Det er også inngått en avtale om gjødsling av banen ut sesongen. 5 ganger til. Dette koster kr 500 pr gang inklusive gjødsel. Fordi Hydro sponser medlemmer av Banemesterlauget, hvor SiljanFotball er medlem, med gjødsel.
Det visste ikke vi og betalte tidligere i år kr 750 for 6 sekker(en gjødsling av banen) på Felleskjøpet....

Stee-Hansen anbefaler at vi klipper ofte og IKKE samler opp gressklippet, men lar det bli liggende på banen. Dette har en virkning lik gjødsel. Men da må det klippes ofte. Hyppig klipping fremmer også veksten.

Endel bilder for spesielt interesserte her:

4 kommentarer:

Anonym sa...

SUPERT at oppgraderinga av Trollmyra er i gang - bra jobba av SiljanFotball.

Banen er (som vanlig) mest slitt i midten av begge måla og inni midten av 16-meterne. I tillegg er det noen groper på banen. Gjør Steen-Hansen noe med dette, altså legge ut mer jord?

Even sa...

Ja. Det blir ordnet.

Anonym sa...

hmm. Slik er det med info som ikke kommer videre. Jeg var banemann for noen få år siden og deltok på møtene i Lauget og min info gikk videre.SKRIFTLIG om hva vi var med på og hva det innebar. Men ok. Slik blir det ofte ved bytte mannskap og kan vanskelig unngås. Desverre. Har i alle fall oppfattet at blåsing av vannrørene er i rutine med Skien kommune på høsten.DET er viktig !Stå på folkens .Dere gjør en utrolig bra jobb.

Even sa...

Burde sikkert vært på møte i lauget jeg også,har blitt innkalt, men noen vet jo allt best sjøl he he