22. juni 2007

En ny ide om Trollmyra


Fikk plutselig en ny ide ang det å samle all aktivitet rundt Siljanhallen:
Utvid Trollmyra maksimalt i sørenden. Lag en diger gressmatte.
Da vil vi kunne ha treningsfelt i sørenden. Egentlig helt genialt om jeg får si det sjøl. Kostnadene ved et slikt prosjekt er jo en dråpe i havet kontra kunstgressprosjektet.
En stor gressmatte vi gjøre tingene enkelt mht vedlikehold. Man klipper hele anlegget og oppgraderer som vi gjør nå hovedbane og treningsfelter i en omgang.
En gressklipper å vedlikeholde. En merkemaskin osv. Og ikke minst sparer vi mange ti tusener i året ved å legge ned Fagerlund
Hvis ja fra Siljan kommune angående en slik utvidelse kan vi starte nesten umiddelbart. Dette har vi råd til.
Flyfoto av området:

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen dum ide .
Ulefoss har noe litt tilsvarende og siden jeg nå kjører forbi der 2 ganger pr dag er jeg imponert .
De har to fulle baner og ett par treningsfelt stort sett bare avskilt av reklameskilt og ett par tribuner .
jeg vet Flere mener at Trollmyra skal tåle belastingen som er satt opp de siste åra på bakrunn av opplysninger fra såkalte eksperter .Faciten er hvertfall en elendig gressbane så det kan ikke stemme helt .
Alle sliter på matta om en veier 20 eller 100 kilo og bruken må begrenses . De som spiller 11 ver MÅ benytte full bane for å øve og spille kamper . 5er og 7er MÅ ikke det og ande områder i kommunen må kunne benyttes frem til eventuell ett utvidet Trollmyra står klar .
Det blei hvertfall gjort slik før uten noe problem .
Kanonbra at Myra oppgraderes nå , men sjekk med Ulefoss hvor mange timer banene benyttes og hvor strenge de er når det er bløtt samt tidlig på våren .Å Bruke en gressbane fra April i Siljan er dødfødt om en vil ha en bra bane i slutten av Mai det er vel bevist hvert år siden banen blei laga .Sikkert andre faktorer også , men de kan man ikke gjøre noe med før en eventuelt river opp hele matta.
Sjekk med Ulefoss der er det nemlig DØNN STØKENT nå!

Øystein

Anonym sa...

I år brukes bane meget lite. Problemet er at den er fullstendig nedkjørt etter et par sommere uten vanning og ettersåing.
Se på Fagerlund. Brukes tre ganger så mye som myra. Fra april til november. Har vel sjelden vært bedre enn de siste to årene. Det har mye med vanning og gjødsling og gjøre.
Jeg VET vi vil ha flott gressmatte igjen på vårt hovedanlegg om kort tid. Og den vil forbli fin med en viss plan mht vedlikehold.
Og det får vi bedre tid, anledning og råd til hvis vi har allt samlet på Trollmyra.

Anonym sa...

Det var egentlig to saker som jeg kanskje bladet litt , men for å avklare:
1.
Alt samlet på Myra er tipp topp så lenge det er forsvarlig bruk og plass nok .
2
Bruk av banene er jeg uenig i , men bra om Myra brukes mindre nå enn før. For det virker hvertfall som vi er enig om at bruken HAR VÆRT alt for stor tidligere på bakrunn av den har tålt med det velikeholdet som har vært.
Fagerlund er nesten like bra som da jeg var banemann Even hehe... Åpnet ikke før 17 Mai og alle spilte bortekamper først og trente på skoleplassen og andre steder før den datoen . Stengte banen ved store regnskyll .
Klippet to ganger i uka, vannet hver natt , stengete banen i juli og sådde foran måla .
Det var også før en hvis Rune B fikk lappen og bil så det var ikke hjulspor der hehe

Kanon bra jobb du gjør Even for å bedre Anlegget og ikke minst engasjerer deg fra morgen til kveld.

God sommer
Ø.T

Even sa...

Allikevel synes både jeg og andre at jeg tibringer jækla mye tid på sofaen.
Det kommer visstnok av at jeg ikke gjør NOE i hjemmet.
Har lovet starte der om et par år...

Anonym sa...

Helt ening at anlegg må samles, Trollmyra er naturlig sted. Håper virkelig det kan gjennomføres. Jeg er imidlertid skeptisk til stedet grunnet elendige groforhold ser det ut til. Skog må vekk, lys og vann må komme til for å få noe til å gro. Og Siljan kommune har jo klart det kunststykke å bygge et underdimensjonert vanningssystem.

Må bare kommentere hvorfor Fagerlund ser så bra ut. Grunnen er såre enkel den. Sommeren 2004 ble den totalrenovert, gammelt gress harvet opp, blandet utover 500 kubikk masse (sand/matjord), sådd, vann, gjødsel,kalk. Før det var Fagerlund ELENDIG. Det ble gjennomført mange store dugnader der ute da, tilsammen ca. 450-500 dugnadstimer.

Siljan må prosjektere kunstgrass, det presser seg fram. Mye viktigere enn å utvide Trollmyra. Da kan vi snakke om å spare gressbanen/e ved overvann, tidlig/seint i sesongen mm. Her oppe i bygda er det så mange kloke hoder og folk med både arbeidslyst og maskinpark, så det er jeg sikker på at går bra. Det som trengs nå, er en kjapt arbeidende prosjektgruppe, kjapp finans og en gruppe som leder utbyggingen. Innhent nyttig info hos de som kan mest her i distriktet (les Tollnes ved Hans Gunnar) og sett igang.

Anonym sa...

Ideen om å utvide Trollmyra er god. MEN tror nok KUNSTGRESSBANE (med undervarme, slevsagt)er å foretrekke her opp i SNØELDORADOET.

Var på spillekveld i Brevik. Der hadde de rusta opp hele anlegget og det bestod av: ny renovert klubbhus, ny kunstgressbane (lagt på den gamle grusbanen), en meget pen stor gressbane, en stor ballbinge og en stor grassflek til en litt stor 7-er bane.

Enig at det MÅ sentraliseres rundt Trollmyra og Hallen. Framtida for talentene her i SiljanFotball er kunstgress!

Anonym sa...

Som sagt even, ideen er topp, men hvis jeg skal si noe ville jeg prioritert slik:

1. Kunstgrass med yndervarme....

2. Ny treningsbane ala skissen din...


Lykketil

Anonym sa...

Mange flotte ideer nå, men kunstgress med undervarme er urealistisk i Siljan. Bare kostnadene ved oppvarmingen, har jeg hørt ligger på 300 000,- i året.Jeg tror trollmyra nå kommer til å bli veldig bra hvis vi er nøye med gjødsling og vanning. Kanskje vi skulle heller leke med tanken om å bygge ut hallen?

Even sa...

http://www.op.no/nyheter/article2839311.ece

Helt fersk og helt utrolig:

Anonym sa...

Og denne:
http://www.op.no/nyheter/article2828282.ece

Anonym sa...

Føyer meg bare inn i rekken av at Kunstgress med Undervarme er det optimale. Samt et fond der det etter ferdigstillelse av ny bane settes av midler til nytt dekke(varer 5-8 år) for det slites. Kommer til å bli veldig mange dårlige kunstgress baner i distriktet om 10 år fordi man tror det varer evig . Det man vanligvis bruker på velikehold må spres i fond og brukes på gjeld av ny bane. Klubben får ikke bedre råd av kunstgress , men MYE bedre tilbud til sine medlemmer .

God ST Hans feiring

ø.t