10. februar 2008

Forslag til årsmøtet 2008

Leder i SiljanFotball fremmer forslag om at alle lag som ønsker å bruke Siljanhallen fremfor grusbanen selv må betale bruken. Leiepris er i dag kr 50 pr time.

Begrunnelse: SiljanFotball har dårlig økonomi og mye ledig kapasitet på grusbanen. Man bør fullbooke grusbanen før man leier i hallen av hensyn til kostnader. I stedet for øke treningsavgiften for alle medlemmene bør brukerne av hallen selv betale hall leien. Slikt er vanlig i andre klubber.
Mange klubber har faktisk egne treningsavgifter for vintersesongen.

PS: Alle forslag til årsmøte må leveres minst 14 dager før møtet. Fullstendig saksliste med budsjettforslag skal presenteres medlemmene senest en uke før årsmøtet. Ref SiljanIL sin lov.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Først vil jeg si at summen fotballgruppa betaler for å leie hallen ikke er 30 000 i året , men ca 15 000. Videre er jeg uenig i at vi skal ta betalt for bruken av hallen for hvert lag. Det er jo nettopp det som er så flott ved å ha egen hall; at vi kan bruke den til alle lag vi har. Og selv om mange av lagene med fordel kan trene store deler av året ute, er det et stort privelegium å kunne tilby god innetrening også uten ekstra-kostnader for det enkelte lag. Hvis vi ikke kan tilby lagene våre bruk av hallen "gratis" , bør vi iallefall tenke oss godt om før vi investerer i kunstgrassbane, som vil gi STORE driftskostnader! Vi kan jo ikke la hallen stå tom for at fotballgruppa skal spare 15 000 i året? Hallen er til for å gi bygdas barn og unge et godt treningstilbud - og i TILLEGG har vi grusbane.

Anonym sa...

Her må jeg si at forslaget virker lite gjennomtenkt. Kjell Olav har vel sagt det som jeg og mener.Ser poenget med å holde utgifter i sjakk, men da det er ikke utgiftene til Halleie som er store.

Even sa...

Forslaget er vel gjennomtenkt og det er helt på sin plass. Man må gjerne trene i hallen men da får man betale litt ekstra. Skjønner ikke helt problemet med det.

Anonym sa...

Jeg synes nesten det blir litt flaut, ovenfor alle de som var med på den enorme dugnaden det var å bygge hallen. Det er et bygg til mange millioner kr, og det stod ferdig uten en krone i gjeld.
Nå virker det nærmest som om hallen er en byrde - men den er jo ment som et bygg som som skal BRUKES. Det viktigste må jo være å gi de unge mulighet og tilgjengelighet på gode og varierte treningsforhold. Det skaper idrettsglede.

Even sa...

Tror du bør lese forslaget en gang til.
Forslaget er ikke å legge ned hallen men at brukerne av hallen betaler litt ekstra i forhold til de som trener på grusbanen.

Eksempel:
40 treninger.Det er mye. Gang det med kr 50. Det er blir kr 2000. Del det på 10 spillere som er et lavt snitt. Det blir kr 200 pr sesong for 40 timers trening i hallen. Til orientering så koster et dagskort i et gjennomsnitts skianlegg kr 250.
Det er ikke mye penger i 2008.

Men hall leien pluss alle SiljanFotballs andre utgifter må hele tiden sees på.
Bruk kr 10000 her kr 20000 der og
snart så er pengebruken igjen ute av kontroll!

Anonym sa...

Slike forslag kan virke "smålige" dersom det ikke samtidig begrunnes hvorfor hallbetaling rangeres foran evt. andre kutt. Begrepet lite penger i fotballgruppa blir så diffust, selv om det sikkert er riktig!

Er kutt i bruk av innehallen det beste for å holde seg til budsjettet, eller er det kanskje andre ting medlemmene av fotballen ønsker å klare seg uten.

Kanskje ville det være nyttig med en oppramsing av flere alternative barberingsområder for å bedre gjøre seg opp en mening før årsmøtet.

Jeg vet ikke hva som er riktig prioritering, jeg bare er en utenforstående leser;-)

Anonym sa...

Å drive SiljanFotball med automatinntektene må ha vært en lek. Uten disse MÅ det gjøres grep. Hva eller hvor det er best å kutte vet ikke jeg. Uenighet vil det uansett være.

Merk at Siljan antagelig er den klubben i Norge med flest
kvaderatmeter fotballbane pr medlem. Og det koster penger. Merk også at i Siljan har man vedtatt at man IKKE vil jobbe dugnad. Ingen som
vil kjøpe disse stygge kalendrene(uttalt av voksen mor).

Da vet ikke jeg som også ser regningene annen råd enn høyere avgifter.

Bare det at det må kjøpes inn et sett 7er mål pga en tulling har krasjet det med bil koster kr 17000. Og da er budsjettet 2008 allerede i minus.

Anonym sa...

Enkelte i fotballstyret irriterer seg over hovedstyret?

Anonym sa...

Klarer ikke dy meg he he. Om vinteren driver man med skiidrett og om våren og sommeren og høsten driver man med fotball. Det vile vært kostnadsbesparende.Tenk å slippe å brøyte og tenke på grusbanen De lagene som ville holde seg i gang(uten ski) fikk betale for bruk i hallen slik Even foreslår. Er litt enig med Even der. Hilsen leder skigruppa og... trener /lagleder for G f 96. Det laget har i alle fall ikke tapt mye på å drive med ski om vinteren og fotball om sommeren.... ennå.Innlegget er ment litt som spøk he he så ikke hiv dere over meg.Nett diskusjoner kan lett utarte

Vera sa...

Hei.

Må bare kommentere dette.. Stor kapasitet på grusbanen? Vel, det spørs kanskje hvordan du ser det...for med de elendige forholdene som har vært på den banen i vinter, kan man knapt trene der, og da blir jo kapasiteten stor.. Da er det veldig bra at vi er så heldige at vi har tilbudet om å trene i hallen. Jeg er helt uenig i forslaget! Vi betaler nok som det er i treningsavgifter, som bør fortsette å dekke halleien. Det er min mening - og det er den rette også. hehe.

Even sa...

Det blir gjort noen grep for å prøve å unngå en skøytebane neste sesong.

Jeg synes selvsagt forslaget er glimrende og regner med flertall for dette på årsmøtet:)