3. juni 2006

Regntoget i rute.


Etter litt oppholdssvær er det nå på tide å starte vanningen på Fagerlund. Første turen med det geniale regntoget og den nye vannpumpa har gått uten problemer. Det blir litt småjusteringer på hastigheten, slik at toget holder ruta. Og ruta sier 30mm nedbør. Da kjører toget 4-5 meter i timen. Det betyr ca et døgn på turen over banen. Kjører toget raskere får banen for lite vann. Det verste vi gjør med gresset er å gi det vann i små doser. Da blir røttene korte og tåler minimalt med bruk. Ei skikkelig rotbløyte en gang i uka er passe. Det gir dype røtter og en slitesterk gressmatte.
Fagerlund blir vannet fra fredag ettermiddag og gjennom helgen. Det er ikke noe problem å trene på banen selv om det vannes, men ikke spill der det nettopp er vannet. Vær også forsiktige med slangen og vaieren til toget. Hvis det blir ”knekk” på slangen gir den ikke nok vann og toget stopper.
Klipping vil vanligvis skje på søndager. Banen vil ikke bli klippet så kort som tidligere. Prøver med å klippe ned til 35-40 mm. Dette for at banen ikke skal være så hard. Denne lengden er også anbefalt av NFF.
PS. Det er satt opp 2 stk orange stenger bak målet. Dette er stoppestasjonen for toget...
MVH
Togføreren
Bilder av dette geniale toget her:

Ingen kommentarer: