20. juni 2006

Regler for klubbenes hjemmesider på Internett


Til NFFs medlemsklubber Oslo, 19.06.06

Kjøreregler for klubbenes hjemmesider på Internett

Norges Fotballforbund består av 1822 klubber. Alle har fått en hjemmeside på Internett gjennom Fotballklubben Online. Mange har i tillegg etablert egne hjemmesider. Dette er svært positivt, da Internett i mange sammenhenger er et effektivt kommunikasjonsverktøy for klubben.

Det er imidlertid viktig for klubbene å være bevisst på at hjemmesider på Internett er å definere som et massemedium, der de som offentliggjør synspunkter kan bli stilt juridisk til ansvar for det som blir lagt ut. Dette gjelder selvsagt også i forhold til NFFs regelverk. Ved siden av den som utformer innholdet, vil klubbens styre kunne stilles ansvarlig for det som legges ut av klubbtillitsvalgte (ledere, trenere og øvrig støtteapparat).

NFF anbefaler derfor alle klubber til å definere klare kjøreregler for hvordan de skal håndtere dette, og vil i den anledning gi klubbene følgende råd: Før opp klubbens leder som ansvarlig for innholdet på hjemmesiden.

Fair play må være en grunnverdi for fotballen, også utenfor banen. Alle som har tilgang til å legge ut redaksjonelt stoff bør utvise normal høflighet i sin omtale av dommere, motstanderlag eller andre aktører innen fotballen. Sørg for at alle som har tilgang til å legge ut redaksjonelt stoff på klubbens hjemmesider er gjort kjent med at man kan bli stilt til ansvar for innholdet, både i forhold til NFFs regelverk og sivilrettslig.

De klubbene som har debattsider bør gjøre det klart at de ikke tar ansvar for innholdet i debattinnlegg. Samtidig bør debattdeltakere oppfordres til å vise aktsomhet, og klubbene bør ha et system som gjør det mulig å fjerne uønskede innlegg innen rimelig tid. En oppfordring om å varsle den som har ansvar for innholdet på hjemmesiden, dersom man finner innholdet støtende eller upassende, bør også være godt synlig på hjemmesiden.

Vennlig hilsen

NORGES FOTBALLFORBUND

Roger Solheim

Informasjonsjef

Ingen kommentarer: