13. oktober 2009

Siljan har en hoppdommer på øverste plan

Høsten 1996 startet Inge Eriksrød sin dommerkarriere, han fikk en forespørsel fra Eilef Staulen om han ville ta kretsdommerkurs den høsten. De trengte flere og yngre dommere. Etter litt betenkningstid svarte Inge ja og ble med på kurset som ble holdt på Toras hytte.
Etter å ha tatt teoridelen, ble han satt opp som aspirant i 2 kretsrenn påfølgende vinter. Sommeren 1997 var Inge blitt autorisert som kretsdommer og hadde allerede da bestemt seg for å bli FIS dommer. Etter 3 år ble han forbundsdommer og kunne dømme alle Norges cup renn og hovedrenn, som blant annet NM og Solan Gundersen (hovedrenn for 12, 13 og 14 åringer)
Sommeren 2007 var Inge i Grainau, Tyskland og tok den teoretiske testen til FIS dommergraden og vinteren 2007 tok han den praktiske testen på Notodden i WCBNC. Så gikk det slag i slag med COC (Continental cup) på Lillehammer, World cup-B i Høydalsmo, COC i Trondheim og Vikersund og NM stor bakke i Trondheim. På landsmøte for Norges Skidommerlaug på Voss i mai i år fikk Inge FIS dommer passet sitt. Og allerede til vinteren får han flere store og morsomme oppgaver. I vinter skal han dømme WC i Trondheim 5 og 6. desember og COC i Finland.
Årene framover ser spennende ut med mange reiser og oppdrag over hele verden og håp om å dømme Hoppuka og VM.
Vi ønsker Inge lykke til. Det blir spennende å følge med på han i årene som kommer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Glimrende innlegg og dette står det respekt av. Skulle ha skrevet noe om det selv , men har ikke rukket. Morsomt å følge med. Rolf

Even sa...

Enig. Moro lesning.

Anonym sa...

Lykke til, stå på Inge.... Blir moro for bygda det, når arne scheie skal presentere I Eriksrød fra Siljan IL, dommer nr 4....... Husk "boka mi.." hehe..

Jan Tore

Anonym sa...

hehe konge Jan Tore.Tenk dette på nrk i vinter :

- Og dommer B er Eriksrød fra Siljan IL han gir 17,5 17,5 17,5 18 og 18 .
- Men Inge da du skal jo bare gi en karakter pr hopper.
- Neiiii det står ikke det i boka miii.