17. oktober 2009

Det blei 5. plass for Siljan i årets 5. div.


Dagens kamp var den siste for sesongen. Gutta hadde ordnet buss til kampen mot Vinje, og har brukt hele dagen på fotballtur til øvre Telemark.
Det meldes fra bussen på vei hjem at det var en jevn kamp, med sjanser til begge lag. Det stod lenge 1 – 1. Robert putta for Siljan.
5 minutter før slutt greide Vinje å score et mål til, slik at tapet var et faktum. Sluttresultat 2 - 1.

Vinje har mange store seire på hjemmebane denne sesongen, og havner på plassen foran Siljan på tabellen. Vinjelaget meddeler at Siljan var det laget som ytte størst motstand på Åmot Stadion i denne sesongen.
Vel blåst sesong, gutter!

Takk til Stian som har trent laget i år, og Knut som har vært lagleder!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Regner med aktører i Siljan fotball sitt styre de siste årene har sett resultater av sin politikk over en lengere periode nå der A laget skulle ned prioriteres til de grader og bare klare seg selv .
Resultat for Siljan IL (fotball) : Null rekruttering overhodet mellom 14 år og senior herrer fordi utøvere ser det ikke er noen "mål" å nå i egen klubb .
Lukter heller ingen patriosime og engasjement , men det kan jeg ikke bevise fordi det handler om følelser.
På tide å skru opp satsingen igjen og gi litt forutsetninger til seniorene som også gir gro bunn for interessen blandt ungdommen ?
Går det ikke hvertfall ann å vurdere å gi det ett forsøk igjen ?
Ditt barn blir også 16 år en dag !!!!!

Øystein T

2rs1 sa...

I rettferdighetens navn skal det sies at årets hovedstyre og fotballgruppe har tatt tak i problemstillingen, Øystein.
I år blir a-lagets treners kompensasjon betalt av fotballgruppa, og ikke av spillerne selv. Regninga for baneleie i Kvelde i vinter blei også tatt av fotballgruppa, slik det bør være i et idrettslag.
Det har derfor vært en tydelig dreining i år mot at A-laget igjen er en del av fotballgruppa, og vi rundt a-laget har fått klare signaler om at man ønsker seniorfotball som en naturlig del av Siljan IL.
Når det gjelder rekruttering, er det dessverre slik i lille Siljan at årskullene varierer veldig i antall. Når du, Øystein, var i din beste aktive fotballalder var det nok årskull med mange barn og stor fotballinteresse. Det hadde vi på guttesiden med 89 og 90 årskullene også. Mange av disse er nå i militær/studiealder og det blir dermed en tynnere stall.
Nå ser det absolutt ut som om det noen år på guttesiden er veldig få fotballspillere i Siljan. Kanskje man noen år fremover må være fornøyd med å ha et lag i 5. divisjon, og heller satse høyere igjen når det blir årskull med flere fotballspillere som kommer opp.
Du som er i produktiv alder, Øystein, bør vel vurdere å flytte tilbake til hjembygda, slik at rekrutteringa går rette veien. :)

Anonym sa...

Bare lurer på hvor alle skal trene i vinter,er det rart at de håpefulle slutter,hører rykter om at grusbanen ikke skal brukes i vinter,trur dere i styret at fotballferdigheter kan læres inni en liten hall på en time i uka,er det noe rart at barna blir vekk?Nå må dere våkne,kunstgrass,blir det noe da?

Even sa...

Siljan IL er basert på dugnad. DET ER PERSONER OG IKKE PENGER SOM SKAPER ENGASJEMENT RUNDT A-LAGET!

Det var mye mer trøkk rundt laget i 2007 og 2008. Og da var ingenting dekket.

Anonym sa...

åååå di pe`enga: alt kan ikke kjøpes! syting over manglende satsing og spillerne henger seg på maset til disse som roper høyest! enig med even som sier og mener siljan er en dugnadsklubb. men da må spillere m/foreldre gjøre en større innsats selv hvis di mener ting bør gjøres for at laget sitt skal få di rette midlene som kreves for resultatene som ønskes. har selv fulgt klubben i mange år, og føler det blir altfor enkelt og bare klage: og det som bekymrer mest er maset om penger hele tida. hvorfor noen ikke synes det er spennende å bli trener for bygdas håpefulle uten en stooor slump penger, og det hadde nok ikke vært stinn på treningene selv om det var formidlet mange tusener til. fotball i siljan skal være lystbetont og en sosial ramme med edrulige målsettinger.
kanonbra at klubben betaler for optimale vinterforhold i kvelde, og i tillegg tar anvar for avlønningen til hovedtrener. hva mere ønskes? A-laget er nå en lokal gjeng som drar lasset i medgang og motgang. noen vil/og må få prøve seg andre steder for å kunne måle evner og talent. og da vil alltid siljan være ett "farmerlag"!, som svinger i prestasjoner og kvalitet og ikke minst kvantitet.. tips: spar penga til kunstgress!!! takk for meg og lykke til i 2010...

Martin P sa...

Penger eller ei, vi må se fakta`n rett inn i øya, det blir SVÆRT tungt å få til ett a lag i siljan neste år

Det går ikke å belage seg på at Tom p, Jarle Bøe , Pekka etc skal være med å dra lasset... Kommer de, er det rein bonus, men den harde fakta er faktisk at vi få som er igjen til neste år, er det kun 8-9 spillere du kan regne med 100%...

Kroken på døra? Jeg er redd det er sannheten, selvom jeg virkelig ønsker det blir noe lag....

Anonym sa...

Fakta er hvertfall dårligste rekruttering på mange tiår det må ingen som har hatt og har ansvar løpe fra også kan det godt være mange grunner til det , men at det skyldes at "de voksne" har tatt for mye plass og penger er hvertfall ikke en sak.
Under Brede som trener skaffet A laget også sjøl mye inntekter fra sponsorer. Kall det gjerne gaver .
I år har styret stått for treninger i Kvelde og litt dekning av utgifter til trener . Skulle bare mangle da også seniorene betaler den dyreste avgiften.
Uansett så dette med hva som skal legges til rette for ett A lag vært ett tema i mange år nå og for å gjenta meg sjøl .. Rekrutteringen har aldri vært dårligere .
Har skrevet det mange ganger her før at klubber som lar seniorlag seile sin egen sjø ofte havner i forlis .


Tankekors !


Øystein

Anonym sa...

DUGNAD?har vært med i fotballen i 5 år,har enda ikke blitt spurt om å hjelpe til med noe,har snakka med mange som sier det samme,kanskje noen burde lære ordet INFORMASJON