4. januar 2009

Jarsensprinten 3.1.09















Lørdag var det klart for Jarsensprinten. Det er et sprintrenn i klassisk stil, og som navnet tilsier foregår det på Jarseng. Siljan hadde med 3 løpere. Fra klassene 13 år og eldre, er det først prolog, deretter finaler i ulike kategorier, alt etter hvordan man har gjort i prologen. Det var et bra arrangement..
Gutter 13 år: Joakim Christensen ble nr 7 i prologen. Litt dårlig glid, kom til B-finale. Det var veldig jevnt opp til A-finalen. Men i B-finalen lå det to Runar løpere først som gikk taktisk lurt og "sperret" litt for Joakim. Men det ble et durabelig spurtoppgjør som Joakim tapte knepent med en liten skolengde. Disse to var langt foran de to neste. Joa hadde mye bedre glid i finalen og gikk kjempe bra da. Han ble nr 6 av totalt 22 løpere i klassen.

Gutter 14 år: Martin Finsrud og Kjetil Kolstad deltok her. Martin har vært syk sist uke, men ville gå renn igjen nå. Dette gav nok utslag i at han ikke hadde den vanlige framgangen, men Martin kommer igjen han. Martin ble nr 12 i prologen.

Kjetil fikk en trøblete start på sin prolog og det var definitivt ikke Kjetil sin feil. Kjetil bel startet på feil intervall, da løperen foran ikke startet. Starteren ropte han tilbake etter noen meter, Kjetil stanset, men starteren ombestemte seg og ropte han videre. kjetil tapte hvertfall en B-finale på det, kanskje også en A-finale, Surt, men sånn er det.
Så i C-finalen gikk Kjetil ut i knall rask fart, bare økte underveies og en suveren seier beviser at han hørte hjemme et eller to hakk høyere opp. Martin gikk også veldig bra i finalen. Kjetil ble da nr 9 og Martin nr 12. Det var totalt 14 løpere i klassen.

Til neste helg er det TV cup renn. Lørdag klassisk og søndag fristil. Begge renn sannsynligvis flyttet til Borgen, Svarstad. Siljanløperne begynner nok nå å komme iform etter sykdom og mye trening. Så vi får håpe at det "løsner" for fullt til helga... Kommer tilbake med liten rapport etter renna..





Ingen kommentarer: