21. januar 2009

Hjelp til adm løypeprep søkes

"Skigruppa" består av ft kun en" administrativ leder"og et fåtall foreldre som er med sine barn i langrenn og hopp. Det er vanskelig å følge opp løypekjøring og nødvendig vedlikehold/kontakt med diverse løypekjøring. Vi har 20 000 kr fra Siljan kommune til å preppe lysløypa for. Utover dette må vi ta av Skigruppas hardt tiltrengte midler. Det er en avveining ved om vi skal leie inn løypemaskin til Skien kommune. Det har vært gjort før og det er uten tvil et bedre resultat, men mange tusen kr dyrere. Mildvær skaper problemer for traktor og Skjeldalfres og maskin er uten tvil best... men dyrest. Vi er imidlertid innstil på dette, MEN Skien kommune prioriterer sin egen kommunes løyper først. Er det noen som vil presse litt på og følge opp prepareringen og kombinasjon traktor/ maskin så er det bare å melde seg. Ft har Jan Tore sagt seg villig til å forsøker å følge det opp, men også hans tid er meget knapp da det er mange ting som spiller inn.
Vår traktorfører har signalisert at han har problemer med å kjøre ofte nok gr at han og jobber for fullt på dagtid med blant annet brøyting.

Denne klargjøringen fra Skigruppa føler jeg var nødvendig da også vi ser at vi nå sliter med å holde gode nok løyper.
Noen som vil bidra og få det "på skinner" ?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det er en skam at "Den gode bostedskommunen" gir kun 20 000 til løypekjøring og overlater jobben til ei lita skigruppe. Sjøl mesker de seg med svindyre utenlandsturer. Bruk skattepengene på løypekjøring istedet. Det kommer i det minste innbyggerne til gode. Og det er innbyggerne supperådet i vårt lille bygdesentrum er ansatt for å tjene. Egne fornøyelsesturer tas vanligvis i ferien.

Anonym sa...

Løypene i Siljan (lysløypa og Serkelandsveien) er gull verdt for oss som bor i Skien og benyttes i stor grad av Skien kommunes innbyggere. Sekrkelandsveien er den beste og mest stabile treningløypa, for å unngå å måtte dra til Vidda eller Svanstul på kveldene. Skien kommune burde derfor samarbeidet og støttet løypekjøring i Siljan. Og Siljan kommune burde definitivt hatt personale som stod for prepping av skiløyper. Men ingen har jo råd til noe ekstra nå om dagen ser det ut til! Og det er ille, når det stadig er snakk om nasjonale satsninger for å få folk ut i bevegelse!! OE

Anonym sa...

Siljan kommune har mer enn nok folk som har god tid til løypekjøring. Pent brukt tråkkemaskin kan kjøpes brukt for en billig penge.

Anonym sa...

Derfor er det jo ekstra ille at dette ikke er lagt inn under Siljan kommunes prioriterte oppgaver! Siljan kommunes økonomi er vel heller ikke av de verste, så en brukt løypemaskin kunne de vel hatt råd til!
OE

Anonym sa...

Ikke så lett for kommunen heller. Alt handler jo om å prioritere i et stramt budsjett. Som det står et annet sted på siljanil.no:

Administrasjonen har som tradisjon å reise på årlige utenlandsturer som koster ca 50 000 kroner. De siste ni årene har det vært reist til Istanbul, Ungarn, Frankrike og flere av landene rundt Middelhavet. 9 år x 50000kr = 450 000.

Man må jo prioritere.

Anonym sa...

siljan kommune,dere burde skamme dere