9. februar 2007

Hva man kan forvente eller ikke av et styre

Vi har vært heldige og fått nye dyktige kandidater i år. Det er vanligvis en veldig vanskelig oppgave å finne styremedlemmer. Som det også er å finne folk til alle andre verv i SiljanFotball. Nesten ingen har tid.
Paradoksalt nok er det flere trenere som bruker flere kvelder hver uke på fotballen som har tid til eller i hvertfall tar seg tid til å bli med i styret 2007.

Hva kan man forvente at disse nye medlemmene og det sittende styret skal gjøre?
Styret skal holde orden på økonomien. Det er viktig. Så må man melde opp lagene vi har fått beskjed om. Og vi må behandle eventuelle saker som sendes styret. Betale regninger osv. Mange små ting.

Hva man ikke skal forvente.
Styret skal ikke jobbe dugnadene alene. Hvis ingen gidder å hjelpe til når dugnadsansvarlig spør om hjelp blir det ikke utført noen dugnad. Da blir det som nå lite penger i kassa.
Det har vært et problem flere sesonger at folk blir sure og irriterte når man må bidra med å selge for eksempel isboksene. Og det er et kjempeproblem å få inn pengene. Se bare på de julekalendrene som er levert ut. Alle visste at Terje skulle ha pengene. Ikke mange løfter en finger for at han skal få dem inn.
Se de nye buene på Trollmyra. Ingen som har tid til å gi dem maling.
Se den gamle saltbua. Ligger som en plankehaug ved kiosken. Murene står fremdeles. Nesten 1 år etterpå. A-laget fikk godt betalt for den jobben.
Styret kan og skal ikke gjøre all denne jobben alene. Gidder ikke medlemmene bidra så vil alt bare forfalle.

Styret har ikke ansvar for at lagene har trenere og lagledere. Styret vil ved henvendelse fra lag selvsagt være behjelpelige, men vi kan ikke annet enn å spørre i foreldregruppa. Vil ingen så har man ikke noe lag. Styret kan selvsagt ikke pålegge noen den jobben.

Styret skal sette ting i gang men er helt avhengige av andre svar enn ”nei jeg kan dessverre ikke” hvis tingene skal fungere.

Det jeg har brukt alt for mange ord på å si er at HELE SiljanFotball sammen må bidra hvis vi skal få tingene til å fungere.

Ingen kommentarer: