3. mars 2007

Hva skjer og hvorfor?

Kjære leser
Et større oppslag i TA i dag fokuserer på elendigheten i SiljanFotball. Ikke a-lag, ikke premier til de yngste og en økning av treningsavgiften på kr 250 for alle spillere.
Jeg skal begrunne premier og avgiftsøkning. A-laget er gjennomdiskutert tidligere.

Det er EN grunn til at allt blir dyrere: Bortfallet av automatinntekter fra 1. juli 2007

SiljanFotball har gjort seg avhengige av denne inntekten. Den har foret SiljanFotball med 1,3 millioner fra 2003.
Av totale inntekter på kr 759 998 i 2006 kommer hele kr 419 331 fra automaten! Trekk fra automatpengene og vi hadde kr 340 667 kr i inntekt.

Våre utgifter var kr 626 619. Se hva som skjer hvis man tar SiljanFotball sine inntekter uten automaten, kr 340 667 og trekker fra utgiftene på 626 619. Da står det hvis du gjorde riktig et minustegn (-) foran tallet 285 952.
Med minustegnet først er ikke tallet mye verdt. Vi i styret måtte derfor ta noen stygge grep i budsjettet 2007. Vi skar ned over allt vi trodde det var mulig å hente noe som helst. Alle monner drar.
Vi tok fra alle lagene all støtte til cup og avslutning. Det var leit men nødvendig.
Når vi så hadde skjært budsjettet inn til beinet må vi se på inntektene.
En økning på kr 250 er bare en del av dette. Styret har flere arrangementer som er ment gjennomført i 2007 uten at de er tatt med i budsjettet. Dette fordi tingene ikke er 100% avklart. Det vil da være uansvarlig å lage et budsjett basert på ønsketenkning.

Kjedelig lesning, masse tallprat, men SiljanFotball er i 2007 nede for telling økonomisk. Et av styrets hovedmål i år blir å finne nye varige inntektsmuligheter for SiljanFotball.
Vi har konkrete planer og starter med dette på vårt første styremøte i mars.

Even Elseth

9 kommentarer:

Anonym sa...

Når ett inntekstgrunnlag faller bort, må man finne alternative(r)

Det er her styret bommer. Dette har dere hatt veldig god tid på dere til å gjøre. Dere har VALGT å ikke finne alternativer (Som EE skriver det er ikke 100% sikkert) Hva er 100 % sikkert da?? Ingen ting...

Men det MÅ settes opp dugnadsinntekter på et fotballbudsjett. Dette begrunner jeg kort med følgende: Da har man et mål å jobbe mot og målet sees som fornuftig av alle involverte(Styret - tenere - lagledere - spilere - foreldre mm)Når dette IKKE settes opp, så skjer det motsatte: "Hvorfor skal vi jobbe dugnad, det er ikke budsjettert?? Vi har betalt øket treningsavgift, det skal dekke dette!!"

En ting til: Hvis fotballstyret i SIL kun skal kunne si: "skaff navn på en lagleder A-lag så er det ok" Når dette er grunnen til om det blir alag eller ikke, så har dere totalt misforstått. Dere må jo som styre også yte noe selv. RAMMER DVS KRAV OG MOTYTELSER. Styret burde vært på banen, lagt forholdene til rette og vært på hugget for å få til et alag.

Jeg gir styret helt og holdent ansvaret for at det i SIljan 2007 ikke er alag. Noe annet blir bare tomme bortforklaringer.

God helg!!

Anonym sa...

Vært mer eller mindre med på A laget i Siljan siden 1988 (siste årsguttespiller) , men kan ikke huske at Even eller Rolf ( minus da du gjorde comeback i 3 div som leder av idrettslaget Rolf) hadde noen verv eller lagleder jobb når dere selv var aktive ?
Slike ting blei lagt til rette av styret . Kan ikke forvente de aktive selv skal ordne opp da går det som i fjor når leder av fotballgruppa også skal ha laglederansvar altså mye rot.
Agendaen til styret 2007 er å kutte kostnader(nødvendig , men IKKE alt på 1 år) og ved å kutte aktiviet i er de på vei.
Et budsjett uten andre inntekter enn treningsavgift finnes neppe andre steder i Norges land.

Har roset deg for nye positive tiltak som fotballskole og streetfotball Even , meget BRA .
Med fartstid siden 1988 ( enten kamper som spiller eller trener) er dette det sletteste noe STYRET i Siljan Fotball til dags dato har lagt frem .Jeg uthever STYRET fordi det består av mer enn en leder og saker skal ha flertall .
Personlig synes jeg å ØKE treningavgiftene er helt ok.ALT blir dyrere . Øk dem gjerne litt til om nødvendig , men ikke legg ned aktivitet det må ALLTID være pri 1.

Husk det er aldri for seint å snu !

God helg

Øystein T

Anonym sa...

Når det har blitt som det har, kan ikke A- lag spillerne gå sammen, skaffe en oppmann, trener og nok spillere til å stille et lag? Skaffe et par dugnader så har dere nok til påmedingsavgiften og noe til dommeroppdrag. Det er sikkert fortsatt mulig å få stille lag i 6 div.Vis at styret tok feil. Det som skjer med fotballen i Siljan er ikke bra, Hva har de yngre spillerne å se frem mot når det ikke er et A- lag.
Jeg må også si meg enig med Jan Tore i denne saken.

Anonym sa...

Hvem er ikke det?

Anonym sa...

Til anonym vedr styreverv. Rolf har sittet sammenhengende i Hovedstyret siden 91 med et års pause.Er fortsatt i hovedstyret.3 av dem som leder SIL. Ikke vært med i styret fotball .Det er riktig

Anonym sa...

Jeg slutta med fotball i Siljan i 1979 Øystein. Spilte kun få a kamper for Siljan som 13 åring.

Ønsket mitt som leder i SiljanFotball er et fotballtilbud til alle i Siljan. Også seniorene.

Men jeg er mer opptatt av barn og ungdomsfotballen enn av seniorfotball. Så ærlig er jeg gjerne. Jeg er ingen pådriver for a-laget. Ønsker ikke voksne mennesker å bidra så blir det ikke noe lag.

MEN DET ER INGEN prestisje i dette og ikke noe gleder meg mer om Siljans seniorspillere eller et par ildsjeler rundt laget nå sjøl tar tak og beviser at Even Elseth tok feil. Men det haster....
Even

Anonym sa...

Har nettopp lest artikkelen i dagens TA om krangelen i Siljan fotball. Artikkelen er til forveksling lik avisoppslag jeg har sett før, der en viss type klienter står fram og klager på myndigheter som ikke syr store nok puter under armene deres. Det var da ingen andre enn dere A-lagspillere selv som hadde ansvaret for å komme med en lagleder! Og av og til så er det slik her i verden, at unnlatelser får følger. At dere ikke maktet det som lag i de aldersbestemte klassene klarte, det sier mye om dere. Og at dere skylder på andre, det sier resten.
Ja, klubbene rundt om har litt å se fram til; håper de kan gi sine nye A-lagsstjerner den omsorg de synes å behøve.

Anonym sa...

Takk for svar ang Rolfs verv. Godt jeg skrev spørsmålstegn bak for det var impnerende ( 1991 -2007 )

Historieløse "bestforeldre " tar ingen seriøst før de tør skrive under det de skriver.

Øystein T

Anonym sa...

Til bestefar... Håper du er mer informert om ting som skjer i samfunnet enn du viser her. Ta gjerne kontakt med oss osm har styrt A-laget de siste årene... Og til putene som du sier så har jeg bare en ting å si... Hadde du takket ja til en ny jobb hvis det eneste du fikk var lavere lønn, lengre reisevei og i tillegg fikk kortere matpause?? Nei da hadde du blitt der du er. En gulrot er alltid viktig for å yte. Vi spiller for at det er morro men som en del av en klubb er a-laget like viktig som pesjonspoeng er for dere besteforeldre. Står du i kiosken så kan jeg stå i mål. Så kan dine barnebarn få se god fotball og kansje ha noen mål om å spille på A-laget en gang i fremtiden. Vaffelrøre kan jeg stå for...Jeg heter Johnny Tiochta