16. april 2006

Siljan blant de største på jentefotball


Sakset fra Varden
Denne sesongen øker jentefotballen i omfang. Fortsatt er det flere klubber som satser dårlig på jentene, så spørsmålet mitt er hvorfor.
Det sier Roger Eilertsen i Telemark fotballkrets til Varden i en kommentar til at stadig flere jenter vil utfordre guttene i kampen om lærkula.
I år er det satt opp en avdeling i 3. divisjon på åtte lag hvor sju av lagene kommer fra Telemark. Det siste laget er Nanset fra Vestfold. Av de sju telemarkslagene er det fire nye. Snøgg Fotball er tilbake på banen. Nye av året er også Stridsklev, Gulset og Nanset.
Tollnes gjorde tidligere spredte forsøk på å ha damelag, mens det er første gangen det forsøkes med damelag i Stridsklev og Gulset.Hvor stor interesse klubbene i Telemark har for jentefotball er veldige varierende, fortsetter Eilertsen.
I gruppen mellom seks år og 19 år har Herkules 19 guttelag og seks jentelag. Til sammenlikning kan jeg nevne at Langangen har tre guttelag og fire jentelag, mens Siljan har 10 guttelag og åtte jentelag Vinje har ni guttelag og sju jentelag. Bamble er flaggskipet innen damefotballen i Telemark, men Eilertsen er overrasket over hvor svak rekrutteringen er hos 1. divisjonsklubben.Jeg stiller meg spørsmålet om hvor underskogen er når jeg ser at Bamble kan skilte med 10 guttelag og bare to jentelag, selv om klubben har et lag i 3. divisjon.
Da står det bedre til hos Fossum som har ni guttelag og åtte jentelag.
Bedre stilt er det heller ikke hos Pors og Odd. Pors burde ha kapasitet til flere jentelag, men klubben stiller denne sesongen med 17 guttelag og tre jentelag. Odd har 16 guttelag og ingen jentelag. Her har klubben sagt at de ikke har kapasitet til å satse på jentefotballen.
Straks over påske sparkes 3. divisjon i gang. Da får nykomlingen Gulset besøk av Drangedal. I 3. divisjon avdeling 1 spiller forøvrig Tollnes, Stridsklev, Hei, Snøgg, Bamble 2 og Nanset.

Ingen kommentarer: