22. desember 2006

Slå sammen junior og a-lag?

På a-lagets møte i går kom det forslag om dette. La dagens juniorlag bli stammen i et a-lag i 2007 og videre. Supplert med rutine fra dagens a spillere.
Denne ideen syntes jeg personlig er god da Siljan er ei lita bygd og det vil ikke alltid være nok spillere i alle klasser.
Dette vil også gi mange andre positive effekter. Det blir flere spillere og laget vil kunne ha en bedre økonomi.
I steden for halv satsing på to lag kan man konsentrere seg om det ene. Man bruker penger på en god trener.
Man kan sette mål for noen tid fremover. Det kan man ikke slik spillersituasjonen er på dagens a-lag.

Jeg kan nesten sikkert love at styret vil gi alle pengene tenkt brukt på juniorlaget i 2007 til et slikt seniorlag som en startkapital.
Ca kr 15 000. Morten P lovet også en innbringende dugnad.
Tenk på det. Det er ingen som tvinger noen juniorspillere til noe som helst, men forslaget er bra og fortjener en seriøs gjennomgang av juniorspillerne.

Even E
Juniorkontakt SiljanFotball

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ser i gjesteboka at det er flere enn Even som er positive til sammenslåing. Jeg synes IKKE det er noen god ide.

Stammen i neste sesongs juniorlag vil være spillere på 17-18 år. Jeg tror absolutt de har mest glede og nytte av å spille mot jevnaldrende.
Dersom juniorlaget nå legges ned og vi ser på årskullene videre nedover, vil det bli umulig å etablere et juniorlag i Siljan igjen. Konsekvensen blir selvfølgelig at de som er de ivrigste og beste på guttelaget eller yngre vil gå til andre klubber i Grenland når de er for gamle for guttelaget (16-17 år).

Nå har jo Siljan en unik mulighet til å få fram et godt juniorlag de to neste sesongene, siden disse årsklassene er stammen i juniorlaget. Dersom det kun satses på a-laget neste sesong vil nok frafallet fra SiljanFotballen bli større enn nødvendig.
De juniorspillerne som blir sittende på benken eller ikke det er plass til i det hele tatt på a-laget vil nok slutte. Alternativet for disse 17-18 åringene er selvsagt ikke å spille oldboys, men finne seg en annen klubb eller slutte med fotball.

Det er positivt at denne debatten trekkes opp, men det virker for meg som de fleste som uttaler seg i gjesteboka ikke er de spillerene det her dreier seg om - alså stammen på 17-18 åringene.
Før det tas noen som helst avgjørelse må selvfølgelig styret ta et møte med juniorene for å høre stemningen blandt disse.

Jeg synes den beste varianten er at det satses skikkelig på juniorlaget neste sesong, men at noen av juniorspillerne kan bli spurt om å stille på enkelte a-lagskamper dersom man sliter med å få nok folk der. Dersom a-laget har så få spillere at 17-18 åringene må være stammen i laget, må man vel bare stikke fingeren i jorda og si at vi i Siljan ikke greier å stille a-lag neste sesong. Dersom det satses skikkelig på juniorlaget og SilanFotball greier å ta vare på disse, vil det jo bli et godt a-lag om noen år!


Det økonomiske aspektet som trekkes opp her synes jeg blir litt feil. Juniorlaget har det siste året vært svært dyktige på dugnadsjobbing og har vært på treningsleir til Danmark, deltatt i NorwayCup og vært på helgeturnering i Kristiansand med minimal støtte fra Fotballgruppa. Gutta har jobba sjæl og finansiert dette!
Det er ingen grunn til å tro at vi som er foreldre til spillere på juniorlaget ikke vil følge opp på samme måte neste sesong. Tror nok heller det fort kan bli sånn at dersom våre gutter blir en del av a-laget vil flere av foreldrene trekke seg litt lenger bak i kulissene og regne med at det er voksne nok på a-laget som kan administrere dugnader, styre økonomien til laget, arrangere treningsleire og cuper.

Håper andre foreldre og ikke minst de spillerne det dreier seg om får sagt sin mening om denne saken... før det er for seint og ikke noe juniorlag blir påmeldt neste sesong.

mvh
Dag Thorsen, juniolagsforelder og lagleder G14

Anonym sa...

Som sagt ingen tvinger juniorspillerne til noe som helst.
De bestemmer 100 % hva de ønsker. Men jeg syntes ideen er god. For vi må nok som du også skriver se om det er grunnlag for både a-lag og juniorlag i 2007.
Hva skal vi gjøre? Hvis vi opprettholder a-laget så fanger vi jo et mye større aldersspekter. Da har vi et tilbud fra 17 år og oppover. Legger vi det ned så er du ferdig i Siljan når du er 20 år.

Men hvis mange av junior guttene orker 2 kamper i uka så kan man jo opprettholde begge lagene.
Men da må det være avklart at de må stille opp også på a-laget. Det var visstnok ikke mange som hadde tid til det i år. Hvis ikke tror jeg ut fra oppslutningen på a-lagsmøtet at a-laget ikke har spillere nok i 2007.
Kan ikke dere foreldre lodde stemningen i juniorlaget.
Er det negativt dropper vi hele greia. Syntes de dette kanskje kan bli bra og spennende tar alle involverte et møte rett over nyttår.

Anonym sa...

En måte til å gjøre dette på. Vi melder opp juniorlaget og seniorlaget som antilag. Da får de ikke kamper på samme dag.
Det hyres en dyktig trener som trener alle sammen. Stian er nevnt.
I kampsesongen trener man 1 gang i uka.
Juniorguttene deler på å spille på a-laget. Det betyr i praksis a-lags kamp hver annen uke. Ene uka blir 1 kamp og 1 trening. Andre uka 1 trening og 2 kamper.

Andre juniorlag trener og spiller dobbelt så mye som dette. Dette
må jo være både overkommelig og gøy.
Og veldig bra for juniorenes fotballutvikling.

Anonym sa...

Jeg håper det blir jr og a-lag. Slik det hørtes ut for meg på møtet sist torsdag blir det hvertfall a-lag. Og jr ønsker jr lag. da er vel saken grei den...

Folk må gå i seg sjøl nå. Fotballen i Siljan må opp to hakk.. De som er reine seniorspillere får trene og spille alle kamper, husk en sesong består av like mange bortekamper som hjemmekamper..

Og til jr vil jeg si: Når jeg var 16 år så var det et mål å spille seniorfotball, uansett om det var nederste eller nest nederste divisjon.

Bygg et miljø, sats på Stian som trener og TREN, for da orker man to kamper i uka og trene hvertfall 2 - det er null problem.. Grunntreningen starter nå, den kan alle gjøre individuelt...

Lykke til og god jul..

Anonym sa...

Skeptisk.
Det blir ikke noe a-lag uten et stort bidrag fra juniorlaget. Jeg tellte 3 spillere under 30 år på dette møtet.
De resterende hadde lang fartstid på a-laget og hadde heller lyst til å spille old boys 7 er.

Anonym sa...

Del junior i 3 grupper som skal spille på a-lag.
Da spiller man bare hver 3de kamp. Da blir det også riktig fordeling med hjemme og
bortekamper.