28. desember 2006

Keeperen. Lagets viktigste spiller


Hvem er lagets viktigste spiller? Etter min mening keeperen. Uten sammenligning. Jeg har sett så mange kamper bli avgjort etter såkalte "keepertabber". Eller motsatt. At keeperen redder ting du ikke forventer.

Hvorfor er det så vanskelig å finne spillere som ønsker å stå i mål?
En av grunnene er kanskje ansvaret. Keeper får jo ofte skylda for målene sjøl om motstander burde vært stoppet lenge før det ble en avslutning.
En annen ting er treningene. Nesten alle ønsker å gjøre det samme som resten av laget på trening. Få ønsker å bli tatt til side for keepertrening. Dette føles som å bli satt litt utenfor laget. Spesielt hos jentene.
Enda en side av saken er at keepere ikke får den fysiske treningen som utespillere hvis treneren bare lar dem stå i mål. Ungdom trener også for å holde seg i god form og vil løpe sammen med resten av laget.

Hvordan kan vi løse dette? Egene treninger for keepere. I tillegg til lagets. Siljans intresserte keepere samles en gang i uka under kyndig veiledning for kun å trene keeperteknikk. Passer kanskje best i vinterhalvåret. Inne i hallen.

Da tror jeg vi i løpet av en vinter ville sett store forbedringer og fått opp statusen på denne laget viktigste plass.
For det er det det er : Laget viktigste plass.

Keepertrener ønskes:)

Ingen kommentarer: